Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Baklagil Yemekleri
Karakız Köftesi
Bu tatilde yengemde tattığım güzel lezzetlerden biriydi karakız köftesi. Davet sofralarının alternatifi olabilecek tariflerden biri bana göre.

Devamı...

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Fasulyesi
Özellikle yaz-kış et yemeklerinin yanına veya çay saatlerinde hamur işlerinin yanına tercih edilebilecek bu tarif...

Devamı...

Etsiz Kuru Fasulye
Hatta kış mevsimi torbaya mı girdi de bu tarif şimdi veriliyor da diyebilirsiniz. Bunları demek de haklısınız. Ancak benim de kendime göre biraz savunma şeklinde de olsa bir açıklamam olacak. Kuru fasulye Türk mutfağının milli yemeği. Lokantaların ise yaz-kış mönülerinde bulundurdukları bir yemek. Hatta sevenleri için sıcak-mıcak demeden canlarının çekebileceği bir lezzet.

Devamı...

Nohutlu Lavaş Dürüm
Baklagillerden nohutla şöyle eğlenceli ve de lezzetli birşeyler hazırlamaya var mısınız? Özellikle faast food seven çocuklarınız için de güzel bir alternatif oluşturacak bu tarifi hiç denediniz mi bilmiyorum? Ben küçük kızımın arkadaşlığıyla bu tarifi hazırlamak için bu hafta sonu mutfaktaydım. Sizler de henüz denemediyseniz yanınıza alacağınız küçük bir yardımcıyla haydi mutfağa...

Devamı...

Kızkardeşimin Mercimekli Köftesi
Kırmızı mercimeği yıkayıp süzdürdükten sonra, üç su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler yumuşayıp büyük ölçüde suyunu çektikten sonra altını kapatalım.

Devamı...

Patlıcanlı Kuru Fasulye
Kışın simgesi kuru fasulye ve yazın habercisi ve favori sebzesi patlıcanla birlikte yaptığım bu yemeğin sonucu beni merak ettiren yemeklerden biri oldu. Kışın sıkça tükettiğimiz kuru fasulyeyi patlıcanla birilikte yapma fikri birdenbire gelişen..

Devamı...

Güveçte Etli Nohut Yemeğine Dair
Kışın birçok evde bir nohut muhabbeti olur. İşte böylesi günlerden bir gün teyzemle annem nohudu çekiştirip duruyorlardı. Ben de konuşulanlara kulak kesildim, dinliyorum.

Devamı...

Naneli İspir Fasulyesi
Bu fasulyenin özelliği diğer fasulyelere oranla piştikten sonra dağılmaması, bekledikçe şişmesi, yumuşaması ve adeta lokum gibi bir hal almasıdır.

Devamı...

Güveçte Etli Kuru Fasulye
Islanmış baklagilleri pişireceğimiz zaman, eskiden annelerimizin sobaların üzerinde haşladığı gibi yumuşayıncaya kadar haşlayıp, daha sonra üzerine soğanlı-salçalı sosunu yaparak da pişirebiliriz. Ancak düdüklüde yapacaksak 4-5 saat öncesinden ıslatıp..“Pişen aşa soğuk su katılmaz” sözü en çok da baklagillere denk düşen bir sözdür. Zira soğuk su sertleşmelerine..

Devamı...

Humus
Öncelikle akşamdan ıslatıp, lokum kıvamında haşlanmış nohutları blendıra veya robotumuza koyalım. Üzerine tahin...

Devamı...

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar