Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Salata Tarifleri
Kırmızı Lahanalı Kısır Salatası
22.3.2013 - 10:58

KIRMIZI LAHANALI KISIR SALATASI

Pratik salata tarifleri

Farklı salata çeşitleri tarifleri elden ele, günden güne dolaşsa da, o bilindik isimdeki salatalar her zamanki popülerliğini koruyor. Çat kapı misafiriniz gelse, bir arkadaşınız çaya geliyorum dese herhalde ilk aklımıza gelen ya patates salatası yapmak veya kısır yapmak olur. Bir de makarna salatası. Onun da hakkını yememek lazım. Bunca salata çeşidinin içinde bu kadar rağbet görmesi hem kolay yapılıyor oluşunda, hem lezzetinde, hem de evde bulunabilecek malzemelerle yapılıyor olmasında gizli sanırım. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ya hani. Benim vereceğim bu kısır tarifi de öylesi bir şey. Biraz yalancı çiğ köfteye benziyor yapımı. Bu yöntemle kısır yapmayı Malatya’lı arkadaşım Hülya’dan öğrenmiştim. Malum bulgurun ve bulgurlu tariflerin cenneti Malatya. Boynuz kulağı geçtimi bilmiyorum, ancak son zamanlarda çocukların okul kermeslerine en çok yaptığım salata çeşitlerinden biri oldu kısır. Sabahın 6:30’ unda hazırlanabilecek en kolay salata sanırım.

Her tadanın bunda farklı bir şey var deyip, işin sırrını çözmeye çalıştığı bu tarifin sırrını sizlerle paylaşıyorum. Bakalım bu sırrım neymiş?

Kısır malzemeleri:

1,5 su bardağı ince bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

2 diş sarımsak

1 adet orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağından bir parmak eksik nar ekşisi

1 adet limon suyu

Karabiber, pul biber, tuz

½ demet maydanoz

2-3 dal yeşil soğan

1 çorba kasesi çok ince kıyılmış kırmızı lahana

Kısır nasıl yapılır?:

Bulguru geniş bir kap içerisine koyarak, üzerine sıcak su gezdirelim. Üzerini kapatarak, kabarması için 5-10 dakika kadar bekletelim.

Kuru soğanı çok ince bir şekilde kıyalım. Sarımsağı rendenin ince tarafı ile rendeleyelim. Bunları kabaran bulgura ekleyelim.

Domates ve biber salçalarını, baharatları, tuzu, sıvıyağı, limon suyu ve nar ekşisini ilave ederek, güzel bir şekilde yoğuralım.

Daha sonra yeşilliklerini ekleyelim. Bunun için maydanoz, yeşil soğan ve kırmızı lahanayı çok ince bir şekilde doğrayalım. Ben kırmızı lahanayı julyen kesme bıçağı  ile kıyarak doğradım. Bu işlemi patates soyacağı ile de yapabilirsiniz. Bu şekilde çok ince bir şekilde doğramak mümkün.

Son kez tüm malzemeyi harmanlayarak servis kasesine alalım.

Sevdiklerinizle, muhabbet dolu sofralarda tatmanız dileğiyle.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 13985 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar