Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Ana Yemekler
Urfa (antep) Kazan Kebabı
23.7.2010 - 16:03

URFA & ANTEP KAZAN KEBABI

Beli kırık diyede bilinen bu patlıcan yemeği, tencere yemekleri içerisinde benim en favori tarifimlerimden. Yazın patlıcanın en bol olduğu zamanlarda yapıp, lezzetine doyamayacağınız bu yemeği bakalım nasıl yamışım?



Malzemeler:


8 adet karnıyarıklık patlıcan
400 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2 – 3 adet sivribiber
3 – 4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı su

Hazırlanması:

Bu kebap için fazla büyük ve kalın olmayan orta kalınlıkta olan patlıcanları tercih ediyoruz. Patlıcanla yapılan yemeklerden en lezzetlileri arasında sayabileceğim kazan kebabı yapılışı itibariyle de çok da zor olmayan bir yemektir.
Davet sofraları ve iftar menüleri için yapılabilecek pratik, şık lezzetli bir yemektir. Bu lezzetli şık yemek için yapmamız gerekenler şunlar:

Öncelikle patlıcanların yeşil sap kısımlarını kesiyoruz. Kabuklarını soymadan verevine birer santim aralıklarla bütünden koparmadan kesiyoruz. Belli aralıklarla verevine kestiğimiz bütün patlıcanları tuzlu su dolu bir kaba koyuyoruz. En az 30 dakika kadar bu suda bekletiyoruz. Acı ve siyah suyunun çıkması için.

Bu arada patlıcanların aralarına koymak için kıymalı iç harcı hazırlıyoruz.

Etli kırmızıbiberi robotumuzda çekiyoruz. Yeşil biberleri de çok ince doğrayamıyorsak; kırmızı biberle birlikte çekebiliriz. Dövülmüş sarımsakları ve çok ince bir şekilde doğradığımız kuru soğanı kıymaya ilave ediyoruz.


Domates ve biber salçalarını, baharatları ve tuzu da ekleeyerek bütün malzemeleri bir güzel yoğuruyoruz.

Güzelce yoğurmuş olduğumuz bu kıymalı harcı, tuzlu sudan alıp yıkadığımız patlıcanların arasına bolca dolduruyoruz. Bütün patlıcanları bu şekilde doldurduktan sonra, karnıyarık tenceresine benzer geniş – yayvan bir tencereye diziyoruz. Bir iki tanesi artarsa bunları da diğerlerinin üzerine yerleştirebiliriz.




Yerleştirme işlemi bittikten sonra sıvıyağ ve suyu, bir miktar da tuzu kebabımızın üzerine gezdiriyoruz.

İlk önce yüksek ateşte bir 5 – 10 dakika kadar kaynamasını sağlıyoruz. Ardından yemeğimizin altını kısarak, yaklaşık 1,5 saat kadar pişmesini sağlıyoruz.

Arada sırada suyunu çekip çekmediğini kontrol edip, gerekirse çokaz miktarda su ilavesinde bulunuyoruz. Piştiğini kontrol ettiğimiz, lokum kıvamına gelmiş olan patlıcanların altını kapatıyoruz. Ilındıktan sonra servis yapıyoruz.

Not: Bu yemeğin püf noktalarından bir tanesi de soğanı rendelemek yerine , ince bir şekilde doğramak. Bir diğer önemli noktada; şayet teflon bir tencere kullanmıyorsanız, kullanacağınız tencerenin dibine yemeğinizin yanmaması için tabak koymanız olacaktır. Ayrıca mevsiminde bu yemeği yapıyorsanız su miktarını yarı yarıya azaltarak , yerine kabukları soyulmuş iri iri dğranmış domates de koyabilirsiniz.

Bir de patlıcanları verevine kesmeye dikkat etmek gerekiyor. Düz bir şekilde kesersek, kıymalı iç malzemeyi doldururken zorlanabiliriz. Patlıcanları koparabiliriz. Denemeye karar verenlere kolay gelsin.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 23163 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar