Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Gençlik Hikayeleri
Gençlik Nedir?
30.6.2010 - 15:33

 Bebeklik; insanın % 100 yetersiz olduğu, bakım ve ilgiye gereksinim duyduğu çağdır. Yemesi, içmesi, temizliği, dış etkilere karşı korunması sağlanmazsa yaşamını sürdüremez. Çevreye karşı tepkilerin en ilkel dönemdedir. Buna rağmen, sevmeyi, bağlanmayı, gereksinimlerini belirtmeyi, yakın çevresine güvenmeyi, onları başkalarından farklı tutmayı öğrenir. Kendini ve çevresini keşfeder.

 Çocukluk bir oyun dönemidir. Çocuk oyun içinde bedensel ve tinsel yetkinliklerini geliştirir. Hareket ve davranış olgunluğu kazanır. Kendi olanaklarını kavrar, yeteneklerini sezer Enerjisini kullanmayı öğrenir. Oyun aracılığıyla çevresiyle, fiziksel, duygusal ve sosyal ilişkiler kurar. İleri de, gerçek yaşamda oynayacağı rolü, oyun içinde defalarca tekrarlayarak yaşar. Yardımlaşmayı, yarışmayı, dostluğu, düşmanlığı, yenmeyi, yenilmeyi, bir uğraşı sürdürmeyi, kavgayı, uzlaşmayı, paylaşmayı öğrenir. Bedence, ruhça, zekâca oyunla gelişir. Büyüme sürecindeki basamakları oyunla, sıçraya sıçraya tırmanır. İşte bu tırmanış, gençlik dönemi içinde doruk noktasına ulaşır. Bedensel ve zekâya ilişkin yetiler, olumlu koşullar altında on ile yirmi yaşları arasında en üst düzeye varır.

 Çocukluktan gençlik dönemine adımını atan insan, kız olsun erkek olsun artık fiziksel gücünün, yetenek ve olanaklarının bilincindedir. Ancak o güne değin onlardan gerçek anlamda yeterince yararlanmamış, bunları etkin biçimde kullanmamıştır. Hep prova yapmış, gerçek bir oyunda seyirci karşısına hiç çıkmamıştır. İstekli ve hırslıdır. Artık kendini kanıtlamak, varlığını göstermek, sahnede yerini almak istemektedir. O güne değin oyunu devamlı olarak perde kenarından izlemiştir. Kuliste, oyuncuların arasında, fakat oyunda değil!

Gençlik döneminin en belirgin özelliği, kişinin olgunlaşmasıdır. Genç çoğunlukla, 10 ila 20 yaşını kapsayan dönem içinde bedensel olgunluğuna tam olarak erişir. Cinsel gelişiminin tamamlanması, en az boy, kemik ve kas yapısının gelişimi kadar önem taşır. Bu dönemin erken evrelerinde çoğu genç, cinsel olgunluğa erişmekle birlikte normal cinsel doyumdan uzak kalır. Bu anda çeşitli gerilimlere, kendiyle ve çevresiyle çatışmalara neden olur. Gençlik; bedensel, tinsel ve zihinsel olgunluğa geçiş çağıdır.  

 

 

 

Bu haberi : 4879 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: mrv Tarih: 5.10.2011 - 20:45
gzl
gzlmş ama istediğimi tam olark bulamadım
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar