Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Gençlik Hikayeleri
Gençlik !
30.6.2010 - 15:42

 

Genç; çeşitli heyecansal durumlarda,
öfke, sevinç, keder, aşk, tutku, korku, endişe, coşku, sevgi, merhamet, şefkat gibi duyguları sık sık yaşayarak yüklü bir deney birikimine sahip olur. Eski kırıl kanlığını ve aşırı duyarlılığını, gençliğin ileri döneminde bir ölçüde yitirir. Olaylar karşısında eskiye oranla daha da yanıklı, daha hoşgörülü, daha soğukkanlı bir biçimde davranır. Bununla birlikte, heyecansal olgunluğa gençlik döneminde ulaşmış pek az kişi vardır. Heyecan olgunluğuna erişme eylemi, yaşamın sonuna değin sürer gider. Yaşlılarda genellikle, çocuklukta ki heyecansal duyarlılığa dönüş görülür.

Gençlik; öğrenim, meslek seçme ve iş sorumluluğu kazanma çağıdır. Çevre, belirli bir yaşa gelmiş gençten, artık bir iş edinmesini ve sorumluluk yüklenmesini bekler. Bu beklentisini, kendi değer yargıları yönünde yerine getirmesi için bireyi koşullandırır ve zorlar. Kimi zaman genç, kendi yetenek, istek ve eğilimlerinin bilincinde olarak yaşamına yön vermek ister. Ancak çevrenin kendisinden beklentileri, bazen onu kendi istekleri doğrultusunda değil de baskılar yönünde davranmaya sürükler. Genç, çevresel baskılara bazen uyum gösterir, bazen de karşı çıkar. Çevreden gelen etkilerle gencin eğiliminin bağdaşması, başarı için çok elverişli bir ortam hazırlar. Ancak iki karşıt eğilim arasında çatışma çıkarsa doğacak gerilim başarıyı güçleştirir. Olumlu olan seçimin; çevrenin önerileri, gencin istek ve eğilimleri göz önüne alınarak yapılması, gencin kendi özgür düşüncesi yönünde davranırken toplumsal değerleri dikkate almasıdır. Hiçbir işte tutunamayan sebatsız ve beceriksiz kişilerle, iş sorumluluğunu ilerleyen yaşlarına rağmen kazanamayanların pek çoğu, uzlaşmaz tutumlarının kurbanlarıdır.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberi : 3926 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar