Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Çocuk Eğitimi
Uyku Saati Alışkanlığını Çocuğunuza Nasıl Kazandırırsınız?
29.6.2010 - 20:29

Yaşına göre odasında, gece lambası yakabiliriz, eğer korkuyorsa odasının kapısını hafif açık bırakabilir, yanına uykuda ona rahatsızlık vermeyecek sevdiği bir oyuncağı koyabilirsiniz. Çocuğun yaşına göre, neden erken yatması gerektiği paylaşılabilir...

Oyun çağı ve okul çağı çocukların günde 10 - 12 saat uykuya ihtiyaçları varken yetişkinlerde bu durum 6 - 8 saat arası olmaktadır. Bu durumu çocuğa anlayabileceği bir dille anlatabiliriz. Öncelikle; makul bir çerçevede çocuğunuza uyku saati için; belli bir sınırlama ve değişmeyen bir uyku planı koymalısınız. Uyuma saatinin ebeveyn iradesine bağlı olduğunu unutmayın. Çocuğunuzun sizinle salonda uyuklayıncaya kadar kalmasına izin vermemelisiz... Burada çocuk anne-babadan birinin kararlığında bir boşluk hissederse bunu hiç çekinmeden kullanır. Önemli olan, dengeli bir yaklaşımla anne-baba olarak aynı dili konuşmanız. Ancak burada dikkat edilmesi gereken uyku saatine verdiğiniz önemi abartmamanızdır. Örnek olarak, Çocuğunuzun yaşadığı travma veya stresli bir olayda ya da ailecek paylaşılabilecek mutluluk çocuğun uyku düzenini değiştirebilir. Zaman zaman çocuğunuzun olumlu davranışlarını pekiştirebilmek amamcıyla uyku saatinde biraz esnek davranarak geç uyumasına izin verebilirsiniz.

Cazip bir aile ortamında siz tv nin karşısında keyif çatarken çocuğunuza uyku saatin geldi, git yat demek, çocuk için kabullenilmesi, kolay olmayan bir durumdur. Özellikle uyku saati kavramının oluşturulmaya çalışıldığı ilk dönemlerden başlayarak, tv nim kapatılması, kişisel ihtiyaçların giderilmesi ortamın loş bir hale getirilmesi, uyku saatinden yarım saat önce "Biraz sonra yatma zamanın gelecek." gibi bildirimlerle çocuğunuzu uykuya hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca uyku zamanına yakın bi rvakitte çocuğu heyecan verici hareketli oyunlardan da uzak tutmak gerekir.


Gece uyanma ya da yatmama problemi olan çocuklar elbette geç uyanma problemi de yaşayacaktır.. Bu problemi azaltmak için önceki günlerine oranla erken yattığı ve erken kalktığı bir günü bulmaya çalışın ve o günü mümkün olduğunca elverişli geçirin. Daha sonra gün hakkında çocuğunuzla konuşabilir ve ona " Dün erken yattığın için bugün erken kalkabildin ve biz de seninle ne kadar çok zaman geçirebildik."diyerek onu erken yatmaya özendirebilirsiniz.

Bu haberi : 3393 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar