Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Dua
Peygamber Efendimiz’den Dualar
14.8.2011 - 13:49

HZ. PEYGAMBER’İN DİLİNDEN DUALAR
Ebu’d – Derda’dan (ra.) riayet edildiğine göre Rasululah (sas) şöyle buyurmuşur:
Bir Müslümanın din kardeşine gıyabında yapacağı dua kabul olunur. O Müslüman, din kardeşi için hayır dua etikçe yanında bulunan görevli bir melek ona “duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin” diye dua eder. (Muslim, Zikr 77)




Ebu Hurayra’dan (ra.) rivayet edildiğine göre Rasulullah (sas.) şöyle buyurmuştur:
Sizden birinizin duası, acele etmediği müddetçe kabul edilir, (ama) insan acele ederek “İşte ben Rabbime dua ettim de duamı kabul etmedi” der. (Buhari, Da’avat 22; Muslim, Zikr 90).  ( Halbuki) “Bir kul günah olan veya akrabalık bağlarına zarar veren bir şey istemedikçe, bir de acele etmedikçe, duası mutlaka kabul olunur.” Ya Rasulullah, “ acele etmek ne demektir?” diye sorulunca da şöyle buyurmuştur: “Çok dua ettim, gerçekten dua ettim de duamın kabul edildiğini görmedim, der, dileğinin gecikmesinden dolayı usanır ve duayı terk eder, işte acele etmek budur.” (Muslim, Zikr 67)

Asıl adı Hind binti Ebu Umeyye Huzeyfe el Mahzumiyye olan Ümmü Seleme’den (ra.) rivayet edildiğine göre Peygamber (sas.) evden çıkacağı zaman şöyle dua edermiş:
“Allah’ın adıyla çıkıyorum, Allah’a güveniyorum. Allah’ım sapmaktan ve saptırılmaktan, doğru yoldan kaymaktan ve kaydırılmış olmaktan, haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan, cahilce davranmaktan ve cahillerin davranışlarına muhatap olmaktan sana sığınırım.” (Ebu davud, Edeb 103)

Urve b. Amir (ra.) şöyle dediği rivayet edilmiştir: Rasulullah’ın (sas.) huzurunda uğursuzluktan bahsedildi. Bunun üzerine Rasulullah (sas), “En iyisi hayra yormaktır. Uğursuz sayma işi hiçbir Müslümanı verdiği kararından vazgeçirmesin. Sizden biri hoşa gitmeyen bir şey gördüğünde “ Allah’ım iyilikleri yalnızca sen verirsin, kötülükleri de ancak sen giderirsin. Sensiz hiçbir hareket mümkün olmaz, kuvvet de ancak Sendendir” diye buyurdular.(Ebu Davud, “Tıbb” 24)

Enes’’ten (ra.) rivayet edildiğine göre Rasulullah (sas.) şöyle buyurmuştur:
“Sizden biriniz dua ettiğinde kesin bir ifadeyle dilekte bulunsun. Allahım dilersen bana ver demesin, çünkü Allah’ı zorlayan hiçbir kuvvet yoktur.” (Buhari, da’avat 21; Muslim, Zikr 7)

 

Bu haberi : 5252 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar