Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Hobiler\Örgü Ağacı
Bebek Battaniyesi
4.10.2011 - 14:51

BEBEK BATTANİYESİ

ARTIK YÜNLERİ NASIL DEĞERLENDİRİRİM?

Ramazan ayının ilk haftalarında İstanbul’da olduğumu herrenk sayfasını takip edenler biliyorlardır. Aile iftarlarını ve dolayısıyla yeğenlerle iftarları epeyce açtığım bir Ramazan olmuştu benim için. Bir iftar sofrasında yeğenim Ceren’lerde oradan buradan konuşurken bu battaniyesinden söz etti. Çok hoşuna gitmiş olmalı ki battaniyesinden bahsetme ihtiyacı hissetmişti. Yeğenim becerikli ve böyle ilginç elişleri olan teyzesi Hacer’in bunu yaptığından bahsetti. Söylediğine göre ayıcık ailesini battaniyenin üzerine yapmıştı. Anne ayıcık, baba ayıcık ve çocuk ayıcık. Ceren’in annesinin söylediğine göre bunu teyzesi evde bir şeylerden artan iplerden yapmış. Görmek için sabırsızlanınca Ceren yemeğin ortasında battaniyesi elinde çıkageldi. Çok güzel bir battaniye olmuş. Teyzesi Hacer’in eline sağlık. Resim çekmek için mini bir iznin ardından akşam vakti çekmiş olduğum bu battaniye fikir olarak umarım işinize yarar.  

Baba ayıcık.

Anne ayıcık.

Kız çocuk ayıcık.

Bu haberi : 8145 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar