Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Neşeli Sayfalar
Çikolata Soslu Kekim
2.4.2011 - 20:18

ÇİKOLATA SOSLU KEKİM

Benim gibi yoğun ders çalışma ve ödev molalarının arasında, canı şöyle hemencecik yapılıverecek, çikolata tadında bir şeyler çekenlerin, yapmak için can atacakları bir tarif geliyor.

Alet çalışır, el övünür atasözünde olduğu gibi, bir de mikserin varsa, hakikaten kek hazırlamak artık hiç de zor değil. Hem de çok eğlenceli. Olmayanlar ise bileklerine kuvvet çırpmaya başlasınlar yumurta ile şekeri.

Özellikle de kekin hamurunu hazırladıktan sonra, hamuru kek kalıbına boşaltıp, kabın bir miktar içinde kalan hamurun tadına, şöyle işaret parmağınızla bakmak çok keyifli olacak. Denemeyeniniz varsa mutlaka denesin. Çiğ yumurta içerdiği için kokar diye endişelenmenize hiç gerek yok. Sağ olsun çırpıcı, yumurtanın şekerle öyle bir başını döndürüyor ki, bizim ki neye uğradığını şaşırıyor. Eh, vanilya da sağ olsun. Böyle durumlarda yardımlarını hiç esirgemez.

Bu neden mi bahsediyor, demeye başladınız? Haklısınız. Yine fazla uzattım. İşte uzun bir şekilde anlatmama sebep olan çikolatalı kekimin malzemeleri ve yapılışı:

Malzemeler:

3 adet yumurta

3 çay bardağı toz şeker

2 çay bardağı süt

2 çay bardağı sıvıyağ

3 çay bardağı un

1,5 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:1 su bardağı süt

Üzeri için: 1 paket hazır çikolata sos ve

Bunu hazırlamak için:2,5 su bardağı süt

Hazırlanışı:

İlk önce yumurtalarla şekeri bir kabın içinde buluşturuyoruz. Başlıyoruz çırpmaya. Yaklaşık 2-3 dakika kadar. Zaten yumurta öyle bir şekil değiştiriyor ki yeter artık diye kendisi size haber veriyor.

Daha sonra her kekte olan klasik sıralamayı takip ederek sıvı malzemeleri ekliyoruz. Bir kere karıştırdıktan sonra diğer kuru malzemeleri ekliyoruz. Sonra başlıyoruz hepsini karıştırmaya. Ancak bunu mikserle uzun süre yapmıyoruz. Sadece malzemeler karışacak kadar yapıyoruz.

Sıra geldi kalıbı yağlamaya ve unlamaya. Unlama işlemi tedbir amaçlı. Ancak kalıbınıza çok güveniyorsanız bunu yapmanıza gerek yok.

Kek harcını güzelce boşalttık mı, sanırım keki fırına gönderebiliriz. Ben soğuk fırına verme alışkanlığımdan vazgeçmeyerek, bu seferde soğuk fırına verip fırını sonra çalıştırıyorum. 170-180 derece arası bir numara…

Keki pişirip biraz ılıttıktan sonra üzerine soğuk sütü gezdiriyorum.

Ardından finale doğru hazır çikolata sosu sütle pişiriyorum.

Son kısımda bu sosu kekin üzerine gezdiriyorum. İster ılık isterseniz soğuk olarak tüketebileceğiniz çikolata soslu kek servise hazır. Nasıl? Pratik gözüküyor değil mi? İnanın bu son derece basit kek, tadıyla da muhteşem. En azından kendi emeğiniz, kendi el lezzetinizle ortaya çıkardığınız bir ürün. Denemeye değer diye düşündüğünüzü hisseder gibiyim. Öyleyse en kısa zamanda yapmanız dileğiyle. Şimdiden başarılar ve kolay gelsin…

AFİYET OLSUN…

Bir gencin tarif ajandasından tatlı tarifler…

 

  

 

 

Bu haberi : 4588 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: hatice Tarih: 17.6.2011 - 23:19
iştah açıcı bir kek
gerçekten güzel görünüyor.böyle maharetli gençler varmı hala?tebrikler:)
Yorumlayan: enise Tarih: 5.4.2011 - 13:36
mis gibi kek kokusu alır gibiyim
gerçekten muhteşem görünüyor görüntüsü bile yetti doğrusu en kısa zaman da deneyeceğim elinize sağlık not bu gençten daha çok tarif bekliyoruz
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar