Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Neşeli Sayfalar
Ravza’nın Yoğurtlu Kuskus Salatası
25.4.2011 - 16:21

RAVZA’NIN YOĞURTLU KUSKUS SALATASI

Ajandama kolay ve az malzemeli bir tarif daha deneyerek eklemenin mutluluğunu yaşıyorum. Büyüklerimin eminim çok çok iyi bildiği, yaşıtlarımın ise çoktaaaaan tattığı bir tarif. Ancaaak bu tarifi farklı kılan malzemesinin azlığının yanında, lezzetinin zenginliği. Eh birde tabii ki benim son zamanlarda çokça sevdiğim kuskusla yapılıyor olması. Kuskus son derece lezzetli ve de eğlenceli bir makarna türü. Yoğurtlu salatasının da çok lezzetli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunu bizzat hafta sonu gelen arkadaşlarım üzerinde denedim. Ve tabii ki geriye hiçbir şey kalmamış olmasından, lezzetinin geçer not aldığı kanaatine vardım. Benim gibi elinizin altındaki veya yakınınızdaki bakkal dükkânından bulabileceğiniz malzemelerle pratik tarifleri seviyorsanız, bunu sizlere şiddetle öneririm. Eh daha ne diyeyim. Artık tarifi verip, sizlerde okuduktan sonra geriye deneyip, bir de sizlerin not vermesi kalıyor. Umarım. Beğenirsiniz. Bu arada fotoğraf çekimlerine de ufak ufak el atmaya başladım. Bu tarifin yapımı gibi, fotoğraf çekimleri de bana ait. Bu konudaki düşüncelerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum. Sanırım bu kadar gevezeliğin ardından tarifimi anlatmaya geçebilirim.

Malzemeler:

½ paket kuskus

1 su bardağı acur veya kornişon turşu (doğranmış)

1,5 çay bardağı konserve bezelye

2 su bardağı süzme yoğurt

2-3 yemek kaşığı mayonez

Yapılışı:

Kuskusları paketin üzerin verilen su miktarının yarısı kadar bir ölçü suyla haşlayalım. Tabii suyumuz kaynadıktan sonra tuzunu katmayı unutmayalım.

Kuskuslar tencerede pişe dururken, bu arada doğrama işlerini yapalım. Turşuları minik bir şekilde doğrayalım.

Süzme yoğurtla, mayonezi karıştıralım.

Pişen kuskusların üzerine biraz soğuk su gezdirerek beş dakika kadar biraz daha kabarıp şişmesini bekleyelim. Bu anneannemin makarnalarda uyguladığı bir yöntemdir.

Daha sonra kuskusları süzelim. Üzerinden biraz daha soğuk su geçirerek soğumasını temin edelim.

Kuskusları, doğramış olduğumuz turşuları, bezelyeleri ve mayonezli yoğurt karışımını hepsini karıştırma kabı içerisinde buluşturalım. Ve hepsini birlikte bir güzel karıştıralım.

Üzerini kapatarak bir süre buzdolabına soğuması için koyalım. Yeterince soğuduğuna kanaat getirdikten sonra servis kâsesine alarak ikram edelim.

AFİYET OLSUN…

 

Bu haberi : 10994 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar