Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Neşeli Sayfalar
Sade Kalpli Kek Tarifi
14.2.2013 - 17:57

SADE KALPLİ KEK TARİFİ

Düz/basit kek tarifleri

Bunlar geçen yıl kızımla yapmış olduğumuz sıvıyağlı, düz kalpli kekler. Arşivde sıra bekleyip, nerdeyse unutulmak üzere olan tariflerden. Süsleme kısmı kızıma ait. Şimdilerde özellikle sade ve kakaolu kek yapma konusunda beni geçmiş durumda. Bazen ‘nedir bu kekin püf noktası?’ diye sorduğum bile oluyor. Yaptığı kekler hem yumuşacık oluyor, hem de çok güzel ve eşit bir şekilde kabarıyor. Söylediğine göre kekte püf noktası yumurtayı çok çırpmakta ve ununu az koymaktaymış. Bir de tabii fırını ayarlayıp, ısınmasını beklemeden keki fırına vermekmiş. Anlayacağınız ‘boynuz kulağı geçmiş’ durumda. Bakalım ben bu keki nasıl yapmışım. Kızımın öğütlerini dinlemiş miyim?

Sade/düz kek için malzemeler:

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

½ çay bardağı sıvıyağ

½ çay bardağı süt

1 su bardağından bir parmak eksik un

1 adet kabartma tozu

1 adet vanilya

Sade kek nasıl yapılır?:

Oda ısısında bekletilmiş yumurtaları çukur karıştırma kabı içerisine kıralım. Üzerine toz şekeri ilave edelim. Mikserle mayonez kıvamına gelinceye kadar 2-3 dakika boyunca çırpalım.

Buna süt ve sıvıyağı ekleyelim. Bir kez çırpalım.

Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kez eleyerek sıvı kek karışımına ekleyelim. Tekrar mikserle güzel bir şekilde karıştıralım.

Hafif bir şekilde yağladığımız minik kalpli kek kalıplarına kek hamurunu yarı seviyesine gelecek şekilde dolduralım.

Kek hamurunu çok fazla doldurmamaya özen gösterelim. Kabarma payını gözönünde bulundurarak yarı seviyesine kadar dolduralım. Burası önemli bir nokta. Zira kek kabardığında, kabına sığmayıp taşma yapabilir.

180 dereceye ayarladığımız, henüz ısınmamış olan fırına koyalım. Bu şekilde kekler çok güzel kabarıyor.

Kızım kalp keklerin bir tanesinin üzerine marketlerde satılan renkli tüplerle kalp yaptı. Diğerine teyzesine olan sevgisini belli etmek için ona ara-sıra hitap ettiği şekilde yazdı. Bu şekilde değişik şekillerle sade keki süsleyerek sevimli bir hale getirdi.

Sizler isterseniz yağlı kağıtla yapacağınız koni içerisine erittiğiniz bitter çikolatayı koyarak da farklı süslemeler yapabilirsiniz. Hatta eritilmiş çikolatayla kekleri kaplayabilirsiniz. Değişik fikirler üretmek mümkün. Hepinize kolay gelsin. Sevdiklerinizle ağız tadıyla yemeniz dileğiyle.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 5293 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: marİA Tarih: 14.2.2014 - 17:18
kek
çok güzel
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar