Hazmı Güç Olanlar:
Pastırma, iyi pişirilmemiş baklagiller, çikolata, salatalık, çiğ soğan, patlamış mısır, cips gibi…
Boğaza Kaçabilecek Bazı Gıdalardan Örnekler:
Yuvarlak kesilmiş sosis, üzüm tanesi, sert şekerler, buz parçaları, ceviz, fındık v.s. gibi kuruyemişler, zeytin, cips, kiraz…
· Ufak çocukların yutma refleksleri büyüklerden daha zayıf olduğu için boğaza kaçabilecek yiyeceklerin verilmemesi gerekir.
· Bebeklerin kendi başlarına yiyecekleri besinler kesinlikle bir büyük gözetiminde, bebek oturtularak verilmelidir. Ve asla koşarken veya yatarken ellerine yiyecek verilmemelidir.
· Bir yaşından küçük çocuklarınıza hazırlayacağınız içeceklere ve pişmemiş yiyeceklerde tatlandırıcı olarak bal kullanmayın. Alerjik etki yapabilir.
· İyi pişmemiş veya çiğ yumurta bazı bakterileri taşıyabileceği için 9 ay dan küçük bebeklere kesinlikle yedirilmemelidir.
· Çocukların yumurta beyazına gösterebilecekleri alerjiden ötürü 6ay – 1 yaş arası bebeklere yumurtanın sadece sarısını yedirin.
· Kahvaltı önemli bir öğündür. Yetişkinlerin bu konuda, çocuklarına örnek olması gerekir. Kahvaltıyı atlatıp gün boyu devamlı bir şeyler atıştıranlar doğru dürüst kahvaltı yapanlardan daha fazla kalori alırlar. Eğer çocuklarınız iyi bir kahvaltı alışkanlığı edinirlerse, büyük bir ihtimalle iyi yemek yeme alışkanlıkları da olacaktır.
|