Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Çorbalar
Ispanak Kökü Çorbası
12.1.2011 - 13:04



Malzemeler:
1 yemek tabağı ıspanak kökü,
1 adet soğan,
2 – 3 diş sarımsak,
6 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı tepeleme un,
Yaklaşık 1,5 litre tavuk suyu veya su,
Sıvıyağ veya tereyağı

Üzeri için:
1 çay kaşığı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,

Hazırlanması:
Mutfaklarımızda sıkça kullandığımız ıspanakla, değişik tarifler hazırlamak mümkündür. B ve A vitamini açısından yüksek değere sahip ıspanakla birçok farklı yemekler ortaya çıkarabiliriz. Zeytinyağlı ve kıymalı ıspanak yemeği, ıspanaklı börek gibi… Ispanak kökü çorbası da bu lezzetli tariflerden bir tanesi. Şimdiye kadar tatmayanların, tadı hakkında değişik fikirler yürütebileceği bu çorbayı, doğrusu ben de denemeden önyargılı bir şekilde yaklaşmıştım. İşin içine yoğurt ve sarımsak girdiği için yoğun sulu – ayranlı bir ıspanak tadı oluşacağını düşünmüştüm. Ancak deneyip, tadına çocuklarımla birlikte vardığımda sonuç hem lezzetli hem de memnuniyet vericiydi.
Özellikle ıspanaklı börek yapacağınız zaman bir tane malzemeden iki değişik lezzet ortaya çıkarmak istiyorsanız, doğrusu bu tarifi kaçırmayın ve deneyin derim. İlgilenenler için ıspanak kökü çorbası tarifim şöyle:

Bolca suda güzelce yıkadığınız ıspanak köklerini ister iri bir şekilde, isterseniz de çok ince bir şekilde doğrayabilirsiniz.



Ben ince bir şeklide doğramayı tercih ettim. Bir tencereye sıvıyağını koyalım. Çok ince bir şekilde doğradığımız veya rendelediğimiz soğanı, sıvıyağda güzel bir soğan kokusu gelene dek kavuralım. Ardından incecik doğradığımız ıspanak köklerini ilave edelim.



Sürekli karıştırmak suretiyle bir beş dakika kadar kavurmaya devam edelim. Ispanak kökleri yarı yarıya diriliklerini kaybedene kadar kavuralım. Sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakalım.
Diğer taraftan un, sarımsak ve yoğurdu bir kapta çırpalım. Kaynayan çorbanın suyundan 3 – 4 çorba kaşığı kadar alarak yavaş yavaş karışıma ilave edelim. Bu şekilde karışımı inceltelim. Ardından bu karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş sürekli karıştırmak suretiyle aktaralım. Kaynayana kadar karıştıralım. Ateşten almadan önce kıvamını kontrol edelim. Tuzunu da ilave ettikten sonra altını kapatalım. Servis yaparken arzuya göre üzerine pul biber ve karabiber ekleyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN

 

Bu haberi : 6755 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar