Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Çorbalar
Çağla Çorbası
26.4.2011 - 11:26

ÇAĞLA ÇORBASI

Baharla birlikte gelen yeni meyve ve sebze bereketiyle birlikte duyduğum ilginç tarifleri denemeye çalışıyorum. Çağla çorbası da bunlardan biri. Sonucunu büyük bir sabırsızlıkla beklediğim bir tarif oldu. İçerisine yarı yarıya tavuk suyu kullanarak ve kremayı da yarı ölçüsünde kullanarak yapılırsa daha iyi olacağına kanaat getirdiğim bir tarif oldu. Tabii çorbalarda yoğun krema tadını sevenler bu şekilde de yapabiliriler. Ancak Türk mutfağına daha yeni yeni giren ve yeni kullanmaya başladığımız bir tat olan kremayı çorbalarda daha az kullanıp, ana malzemeyi geri plana itmemesinden yanayım. Benim bu ilk denemem olduğu için bu tecrübe ve önerileri sizlerle paylaşmak istedim. Bir de sanki bu çorba biraz bekledikçe içindeki meyvenin ekşi tadını daha çok veren bir çorba gibi geldi bana. Ertesi güne kalan bir miktarı tattığımda ilk güne oranla tadı biraz daha ekşi geldi. Ancak ekşi dediysem öyle erik ekşisi kadar bir ekşiden bahsetmiyorum. Hafif bir ekşilik. Şimdi ilginç ve bir o kadarda yapımı basit bu çorbanın malzemelerine ve yapılışına gelelim.

Malzemeler:

1 çorba kâsesi dolusu çağla

1 küçük kuru soğan rendesi

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı dolusu un

5 su bardağı su

Yapılışı:

Tencereye zeytinyağını koyup bir miktar ısıttıktan sonra rende soğanı ilave edelim. Biraz kavurduktan sonra çekirdeklerini ayıkladığımız çağlaları ilave edelim. Bu şekilde kısık ateşte beş dakika kadar kavuralım. Üzerine unu serpelim. Bir-iki dakikada bu şekilde karıştırdıktan sonra, suyu ekleyelim. Yaklaşık yarım saat kadar kaynayarak pişmesini sağlayalım.

Daha sonra çorbamızı blendırda püre kıvamına getirelim. Tekrar ocağa koyarak bir on dakikada bu şekilde kaynatalım.

Kremayı da ekleyip bir taşım kaynatalım. Yeterince tuz ilavesinde bulunalım. Çorbanın kıvamına bakıp, gerekirse bir miktar sıcak su ilavesinde bulunalım.

Az önce de söylediğim gibi dileyen çorbaya koyduğum su ölçüsünü yarı yarıya tavuk suyu ve normal su olarak da kullanarak hazırlayabilirler. O taktirde tavuk suyundaki yağıda göz önünde bulundurarak kremayı yarı yarıya kullanmanızı tavsiye derim.

AFİYET OLSUN…

Not:Çağla çorbasının içine 1 çay bardağı nohut da ilave edebilirsiniz.

 

Bu haberi : 3935 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar