Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Kurabiye Tarifleri\Tatlı Tarifler
Arkadaş Kurabiyesi
16.7.2010 - 15:10

ARKADAŞ KURABİYESİ/ISLAK KURABİYE

ŞERBETLİ KURABİYE TARİFLERİ

Mefruşat kursuna gittiğim dönemde bir kurs arkadaşımın çay molası için getirdiği kurabiyeleri oradaki herkes gibi ben de çok beğenmiştim. Normal kurabiyelerden farklı olarak hafif şekerli tadı ve üzerine dökülen şerbetin verdiği nemle ağızda yumuşacık bir tat bırakıyordu. Çok beğendiğim ve sıkça da yaptığım bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Doğrusu ertesi güne kaldığı zaman çok daha lezzetli oluyor. Yani bir gün evvelinden hazırlanabilecek ve bayatlama derdi olmayacak bir kurabiye. Tabii bu benim gibi normalde kurabiyeleri sıcak veya ılık tüketmeyi sevenlerin dikkatini çekeceğini düşündüğüm bir ayrıntı.

Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 çay bardağı şeker

1 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket vanilya

1 kabartma tozu

1 paket kakao (50 gramlık kakao)

Şerbeti için:1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

1 paket yumuşamış tereyağını; şeker ile iyice yoğuralım. Daha sonra sırasıyla yumurta, yoğurt ve sıvıyağı ilave ederek karıştıralım. Aldığı kadar un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek standart bir kurabiye hamuru elde edelim. Yani şöyle güzel kıvamlı, elimize alıp yuvarladığımızda kolayca şekil alan bir kurabiye hamuru.

Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlak şekiller yapalım. Yaptığımız kurabiyeleri, fırın tepsisine dizelim. Mutlaka önceden ısıttığımız fırına  kurabiyeleri verelim. Bu arada fırınımızın ısı ayarı 180 derecede olmalı.

Kurabiyelerin üzeri çatladığında fırından çıkaralım. Üzerine şeker ve sudan oluşan ve daha önceden kaynatarak soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Şeker ve su ikilisi mutlaka kaynatılıp soğutulmuş olmalı. Üzerini Hindistan cevizi veya fındık ile süsleyerek servis yapalım. 

AFİYET OLSUN...

 

Bu haberi : 5110 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar