Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Kurabiye Tarifleri\Tatlı Tarifler
Portakal Şekerlemeli Cevizli Kurabiye
12.4.2012 - 19:12

PORTAKAL ŞEKERLEMELİ CEVİZLİ KURABİYE

DEĞİŞİK AROMALI KURABİYE/BİSKÜVİ TARİFLERİ

Daha önce yapmış olduğum portakal şekerlemelerini değişik tatlı tariflerde kullanabileceğimizi, hatta bundan kurabiye yaptığımdan bahsetmiştim. Yapmış olduğum bu kurabiye hamuru gerçekten yumuşak, gevrek tadı olan bir kurabiye hamuru oldu. Kurabiyelerin yarısını ben, yarısını da kızım Melisa hazırladı. Üst fotoğrafta gördüğünüz uzun, parmak şeklindeki kurabiyeler geleceğin aşçı adayı Melisa’nın hazırladığı kurabiyeler. Doğrusu onun hazırladığı kurabiyeler hem şekil hem de lezzet olarak sanki daha başarılı oldu gibi. Artık sizler de mutfaktaki minik yardımcılarınızla bu gibi kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Mutfakta minik yardımcılara kim hayır diyebilir ki? Minik dokunuşlarla harika lezzetlerin ortaya çıkmasına kim karşı koyabilir? 

Sizler bunu portakal şekerlemesi yerine, portakal kabuğu veya limon kabuğu ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Mutfaktaki imkânlarınıza ve damak tadınıza göre aroma kısmında değişiklikler yapabilirisiniz. Gelelim bu harika, çok lezzetli, enfes portakal kokulu kurabiyenin tarifine…

Malzemeler:

150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 su bardağı tozşeker

2-3 dilim portakal dilimi şekerlemesi  (2 çorba kaşığı oluyor)

1 su bardağı pirinç unu

3,5 su bardağı un

2 adet yumurta

½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı:

Portakal dilimi şekerlemelerini nohut büyüklüğünde doğrayalım.

Karıştırma kabı içerisine yumuşamış tereyağını ve toz şekerini alalım. Her ikisini yoğuralım. Bunların üzerine yumurtaları ve karbonatı ilave edelim. Tekrar bir kez yoğurduktan sonra pirinç ununu ve normal unun bir kısmını kontrollü bir şekilde ekleyelim. Biraz yoğurduktan sonra doğradığımız portakal şekerlemelerini ve ceviz içini ilave edelim. Tekrar yoğuralım. Bundan sonra unu kurabiye hamuruna kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edinceye kadar ekleyelim.

Kurabiye hamurundan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Ben bu aşamada iki elimin arasında hamurun uç kısımlarına doğru yuvarlayarak mekik şekli vermeye çalıştım. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirerek, üzerlerini çatalla çizerek şekil verdim. Ancak sizler dilediğiniz şekli verebilirsiniz.

Bütün kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra; fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtalım. İyice ısınan fırına kurabiye hamurlarını verelim. Hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Ilık bir şekilde veya soğuduktan sonra servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 3644 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar