Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Kurabiye Tarifleri\Tatlı Tarifler
Marmelatlı Rulo Kurabiye
16.7.2012 - 19:09

MARMELATLI RULO KURABİYE

5 ÇAYI TARİFLERİ

Yapmış olduğum tarifleri mümkün olduğunca aşamalarını sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Ancak bazen vakitten dolayı akşama kalan tariflerin çekimlerini paylaşmak mümkün olamayabiliyor. Bu tarifim de İstanbul’a gidiş yolundan bir gün öncesinde ev için yapmış olduğum alelacele tariflerden biriydi. Tadı süper, görüntüsü sevimli bu kurabiye tarifinin işte reçetesi…

Malzemeler:

125 gram yumuşamış tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

4-4,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

 1 paket vanilya

İçi için:

4-5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz

4-5 yemek kaşığı kayısı marmeladı

Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını pudra şekeri ile karıştıralım. Üzerine yumurta, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve vanilya ekleyelim. Malzemeleri bir kez daha karıştıralım. Karışan malzemeye yavaş yavaş un ilave edelim.  Elde ettiğimiz kurabiye hamurundan limon büyüklüğünde parça koparalım. Bu parçayı daha sonra üzeri için kullanacağız.

Kurabiye hamurunu on-onbeş dakika kadar dinlendirdikten sonra ikiye bölelim. Fırın tepsisi tabanı ölçüsünde yağlı kâğıt keselim. Kurabiye hamurunun birinci parçasını bu yağlı kâğıt üzerinde merdaneyle açalım. Açarken hamurun altına ve üstüne bir miktar un serperek bu işlemi yapalım.

Açtığımız kurabiye hamuruna mümkün olduğunca kare bir şekil vermeye çalışalım. Gerekirse yanlarından bir miktar bıçakla keserek düzeltme yapabiliriz.

Açılan kurabiye hamurunun üzerine kayısı marmeladı veya tercih ettiğiniz herhangi bir marmelattan iki-üç kaşık gezdirelim. Bunu hamurun her tarafına sıvayalım. Üzerine ince çekilmiş ceviz serpelim.

Daha sonra yağlı kâğıt yardımıyla uç kısmından başlayarak rulo şeklinde saralım.

Bunu yine yağlı kâğıt serdiğimiz servis tepsisi içerisine alalım. 

Diğer ikinci parça hamura da aynı işlemi uygulayalım. Bunu da diğer rulo kurabiye hamuruyla birlikte buzlukta 20-25 dakika kadar bekleterek bir miktar donmasını sağlayalım.

Bu sürenin sonunda ruloları bir santim kalınlığında dilimleyelim. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine iki parmak mesafeyle dizelim.

Kurabiye hamurundan ayırmış olduğumuz limon büyüklüğündeki parçaya bir miktar un ekleyelim. Bunu kırıntılaşana kadar elimizle ovalım.

Bu hamur kırıntılarını kurabiyelerin üzerine bolca serpelim.

Kurabiyeler oda sıcaklığına gelince önceden 180 dereceye ayarlayıp, ısıtmış olduğumuz fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.

Ilık veya soğuk bir şekilde servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 5168 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar