Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Kurabiye Tarifleri\Tatlı Tarifler
Kestaneli Mekik Kurabiye
3.12.2013 - 11:57

KESTANELİ MEKİK KURABİYE

kestaneli kurabiye tarifi

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Hz. Zekeriya’nın duası ne güzel, ne sade ne hayırlı bir dua. Kur’an’da geçen güzel peygamber dualarından biri. Nasıl dua edilir? sorusuna peygamber duaları en güzel cevap. Sade, özlü, abartısız, içten, samimi... dualar. İstemek! Ancak önce temiz ve hayırlısını istemek!

“Rabbim! Gerçekten kemiklerim zayıfladı, saçlarım ağardı, Rabbim! Sana yalvarmaktan dolayı herhangi bir şeyden mahrum kalmadım. Doğrusu, benden sonra yerime geçecek yakınlarımın iyi hareket etmeyeceklerinden korkuyorum. Karım da kısırdır. Katından bana bir oğul bağışla ki, bana ve Yâkub oğullarına mirasçı olsun! Rabbim! O’nun, Senin rızânı kazanmasını da sağla!” (19/Meryem, 4-6) “Ya Rabbi! Bana kendi katından temiz bir soy bahşet!” (3/Âl-i İmrân, 38) “Rabbim! Beni tek başıma bırakma! Sen vârislerin en hayırlısısın.” (21/Enbiyâ, 89)

Öncelikle;  arkadaslar! Bir duyurumu paylaşmak istiyorum. Benden alıp yaptığınız tarifler hakkında yorum yazarsanız çok memnun kalırım. Diğer takipcilerimde hem okumuş hem de öğrenmiş olurlar. Böylece tariflerimin denenip denenmediğini teyit etmiş olursunuz. Meraklılarına...

Gelelim kestaneli mekik kurabiyemin hikayesine.

Benim ufaklık kestaneye pek bir meraklı. Hem çiğ olarak hem de kestane kebap olarak. Birazını birlikte gide-gele çiğ olarak yedik. Afiyet şifa olsun ikimize. Sonra kestaneleri gide-gele bitirmeden bununla güzel bir şeyler yapayım dedim. İyiki de demişim. Ortaya lezzet-i şahane ve orijinal bir tarif çıkmış oldu. Hem de bu kış sezonunun ilk kestaneli tarifini de sizlerle paylaşmış olayım istedim. Daha önce kestaneli pasta ve kestaneli kurabiye tariflerimi paylaşmıştım. Ancak itiraf edeyim bu kurabiye bir başka güzel oldu sanki. Hani deyim yerindeyse bir deneyen bir de denemeyen pişman kalacak türden. Hamuru bildiğimiz elmalı kurabiye hamurunda kullandığımız hamur. Ancak bir hamur bu kadar mı kestaneyle uyum içinde olur. Artık sizler de denediğiniz de eminim bana hak vereceksiniz. Bu arada paylaşımlarınızda benden söz etmeyi unutmayın emi. Paylaşımlarınızı hem facebook Herrenk mutfağı sayfasına hem de şu an bulunduğunuz herrenk sayfasının altında bulunan yorumlar kısmına yazarak yapabilirsiniz. Şimdiden ilgilenen ve paylaşımda bulunan misafirlerime teşekkür ediyorum.

Malzemeler:

½ paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

2 çay bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

4 u bardağı+1 yemek kaşığı un

Kestane Dolgusu İçin:

300 gram kestane

2 yemek kaşığı toz şeker

Kestaneli Mekik Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kestane Nasıl Pişirilir?/Kestane Nasıl Haşlanır?

Öncelikle kestanelerin düz ve bombeli kısmına enlemesine doğru bir çizik atalım.

Su ve bir miktar tuz ilave ettiğimiz su dolu tencere içerisine alalım. Bu şekilde kestaneleri pişirelim.

Kestanelerin, çizdiğimiz bu kısmlarından doğru dışarı çıkma hamlesi yaptığını göreceksiniz. Böylece kestaneler daha rahat soyulacaktır.

Haşlanmış kestaneleri kabuklarından temizleyelim.

Bir kase içerisine alarak üzerine toz şeker ilave edelim. Çatalla ezerek püre kıvamına getirelim.

Mekik kurabiyenin hamurunu hazırlamak için çukur bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvıyağı, yoğurdu, pudra şekeri ve yumurtayı alalım. Malzemeleri güzelce karıştıralım.

Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim. Bu aşamada unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edelim.

Bildiğimiz elmalı kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edelim.

Mekik kurabiye hamurundan küçük yumurta büyüklüğünde parça alalım.

Merdane yardımıyla oval bir şekilde açalım.

Oval hamurumuzun bir kenarına yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar kestane içinden koyalım. Ve rulo şeklinde saralım. Buraya kadar herşey tamam. Şimdi mekik görüntüsünü vermek için her iki ucundan parmak uçlarımızla hamuru hafif cimcikleyerek kapatalım. Ya da içli köfte yapar gibi kapatalım da diyebiliriz buna.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kestaneli mekik kurabiyemizi yerleştirelim.

Bütün hamuru bu şekilde hazırlayalım.

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Güzelce ısıtalım. Bu nokta kurabiye hamuru pişirmenin en temel kurallarından biri. Fırınımızın mutlaka ısınmış olması gerekiyor. Hem de iyice!

Kurabiyelerimizi fırına verelim. Hafif bir şekilde sararıncaya kadar pişirelim.

Bu satırları yazarken sanki bu enfes kurabiyenin kokusunu bir daha hisseder gibi oldum.

İster ılık ılık ister soğuduktan sonra şöyle tavşan kanı çayın yanına iyi gider gibi. Ne dersiniz? Tabii bir de bu lezzeti paylaşacak dostlarınız ve sevdikleriniz olması şartıyla. Biz bu kurabiyeye bayıldık. Bir yiyen bir daha bir daha yemek istedi. Bir tepsi kurabiye ertesi güne kalmadan çayın yanında bitiverdi.

Rabbim olmayan kardeşlerimize bizlerin eliyle bu lezzetleri ulaştırması duasıyla, sağlık ve afiyetle, mutlu, huzurlu çay saatlerinde yiyin efendim.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 3075 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar