Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Sebze Yemekleri
Minik Tavuk Köfteli Bezelye Yemeği
27.7.2010 - 13:17



Malzemeler:
1 kase taze bezelye,
300 – 350 gr kemiksiz tavuk göğsü,
1 adet yumurta,
1,5 – 2 yemek kaşığı tepeleme un,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı pulbiber,
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber,
1 küçük kuru soğan,
1 adet orta boy patates,
1 adet orta boy havuç,
1 küçük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1,5 litre su,
Tuz,
Köftelerin dışını bulamak için un,

Hazırlanması:
Kemiksiz tavuk göğsünü, bir adet yumurtayı, unu, pulbiberi, karabiberi, toz kırmızı biberi ve kuru soğanı robottan geçirip, püre haline getirelim. Yuvarlak bir tepsiye 2 – 3 yemekkaşığı un serpelim. Küçük bir kaseye de bir miktar su koyalım. Püre kıvamına gelen köfte hamurundan fındıktan biraz byükçe parçalar koparıp, yuvarlayalım. Bu işlemi yaparken ara ara elimizi kasedeki su ile ıslatalım. Hazırladığımız köfteleri un serpttiğimiz tepsiye koyalım. Aralıklı bir şekilde koyduğumuz köftelerin bulunduğu tepsiyi öne ve arkaya dairesel hareketlerle sallayalım. Bu şekilde minik tavuk köftelerinin etrafına unun bulanmasını sağlamış olalım. Köftelerin üzerine serpttiğimiz un az geldiyse bir miktar daha serpelim. Pazardan aldığımız ve ayıkladığımız taze bezelyeleri yıkayıp, süzdürelim. Bir adet kuru soğanı yemeklik ince bir şekilde doğrayalım. Orta boy bir havucu uzunlamasına dörde keselim. Tavla zarı iriliğinde doğrayarak bir miktar sıvıyağla birlikte doğramaya başlayalım. Ora boy patatesi de tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak bezelyelerle birlikte kavurduğpumuz yemeğimize ilave edelim. Birkaç dakika karıştırarak kavuralım. Domates salçasını ilave ederek, bütün malzemeyi güzelce karıştıralım. Yaklaşık 1,5 litre kadar sıcak su ilavesinde bulunularak kaynamaya bırakalım.

Bu haberi : 5644 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar