Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Hobiler\Örgü Ağacı
Yazlık Örgü Çanta Modeli
9.4.2013 - 09:29

YAZLIK ÖRGÜ ÇANTA MODELİ

Örgü sırt çantası modeli

Bizim evin küçük hanımına yaptığım tığ işi yazlık yeşil örgü çanta. Sırt çantası olarak ördüm. Yazın su şişesi, mendil, şapka, cüzdan gibi ufak tefek eşyalarını taşıyabilmesi için. Şimdilik okula giderken beslenmesini koymak ve okuma saati kitaplarını ve etkinlik eşyalarını taşımak için kullanıyor. Kızım için yapmış olduğum bu çantayı evde şapka/bere yapımından kalan iplerle ördüm.

Örgü çanta yapımı:

Örgü çanta yapımına alt taban kısmını dikdörtgen iki ayrı parça şeklinde ördüm. Daha sonra bu iki dikdörtgen parçayı tığıyla birleştirdim.

Etrafını yeşil iplikle örmeye başladım. Bu esnada dikdörtgenin dört kenarından bu şekilde artırmalar yaptım.

Dört kenarın orta kısmında kalan orta noktalarda da modeli oluşturmak için kesme işlemini bu şekilde yaptım. Böylece örgü yukarıya doğru ilerlerken genişlememiş oldu.

Kapak kısmını da arka kısmından, örgünün devamında örerek yaptım.

Önüne de böyle bir cüzdan ördüm. Küçük eşyalarını ve para gibi şeyleri koyabilmesi için. Bu cüzdanı monte ederken ilk önce fermuarını diktim. Daha sonra iğneyle modelli olarak diktim. Kenarlarına da küçük top süsler yaptım. Bunu biraz da cüzdanın fermuarını açarken kolaylık sağlaması için yaptım. İyi de oldu.

Çantanın içine aslında astarda dikecektim. Nedense sonra vazgeçtim. Eğer astarlı olarak yapılırsa içine bir adet cüzdan yeri daha yapılabilir.

Son olarak çantanın saplarını örerek diktim.

Örgü çanta yapımında bence en önemli püf noktası; sarkmayan yumuşak ancak esnek olmayan bir iple örmek. Bir de renk uyumu. Gerisi sizin becerinize, ihtiyacınıza ve kullanım şeklinize göre bir çanta örmenize kalıyor. Biraz da hayal gücümüze. Ne dersiniz?

Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum. Güzel günlerde örüp, kullanmanız dileğiyle.

Görüşmek üzere...

Bu haberi : 6285 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar