Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Hobiler\Çocuklarımın Hobileri
Tarih Dersi Proje Ödevi
30.5.2011 - 09:06

TARİH DERSİ PROJE ÖDEVİ

ÇİN SEDDİ

Lise bir öğrencisi kızım bu projeyi tarih dersi için proje hazırlaması söylendiğinde kendi seçmiş. Hazırlık aşamasında internet dışında herhangi bir kaynak mevcut olmadığı için, internette konuyla alakalı bir gezinti yaptık. Fakat işimize yarayacak bir bilgiye ulaşamadık. Doğrusu milattan önce yapılan, dünyanın yedi harikasından biri olan ve uzaydan da gözüken bu yapı hakkında minyatür olarak yapımı hakkında bir bilginin olmaması ilginç. Bu durumda nasıl yapabileceğimize dair ailecek birkaç fikir yürütüp, bu fikirler doğrultusunda kızımın birkaç uzun denemesinden sonra bu projeyi oluşturabildi. Bu konuya ilgisi olan ve belki de günün birinde böylesi bir proje hazırlamayı düşünebilecek kardeşlerimiz için bu projeyi paylaşmayı uygun gördüm. Doğrusu internet dediğimiz teknoloji bazen uçsuz bucaksız bir derya bazen de aradığınızı bulamadığız zamanlarda da küçücük bir kutu. İnşallah paylaşım konusunda kızımdan iznini aldığım bu proje birilerinin de işine yarar…

Kullanılacak Malzemeler:

Köpük

Yumurta Kolisi

Alçı

Guaj Boya

Mukavva

Yapılışı:

İlk önce mukavvanın üzerine alçı sürülür. Köpükler parçalanarak bu alçının üzerine dağın alt zeminin oluşturmak üzere yerleştirilir. Bunun üzerine alçı dökülür.

Daha sonra asıl dağ görüntüsünü verecek olan kısmı oluşturmak için yumurta kolileri parçalanarak yerleştirilir. Bunun üzerine tekrar bir alçı yapılır.

Sonra Çin seddinin kale kısmını oluşturmak için küçük bir kalıp hazırlanır. Bu kalıbın içine alçı doldurulur. 1-2 dakika sonra alçı çok fazla sertleşmeden bu kalıbın içinden çıkarılır.

Bu yapılan kaleler dağların üzerine alçıyla yapıştırılır.

En son dağlara fırça yardımıyla ince bir alçı sürülür.

Anlatırken bir çırpı da anlatılıveren bu minyatür Çin Seddi proje çalışması deme süreçleri hariç 2-3 günlük bir süreci alan ve sabırla yapılan bir çalışma oldu. Sanırım her işin başı gayret, çalışma ve sabır. Bu çalışmayı denemeyi düşünenler alçı harcının içine sabrı da koyduklarında, verdiğim bu projeden daha güzelini ortaya çıkaracaklarına eminim. Şimdiden kolay gelsin…

   

 

Bu haberi : 14646 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: öğrenci Tarih: 1.3.2016 - 13:03
hangi köpük
ne köpüğü abi ?
Yorumlayan: buse Tarih: 7.5.2015 - 20:47
sorun
alçı yerine tutkal kullanabilirmiyiz
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar