Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Sütlü Tatlılar
Sakızlı Muhallebi
17.10.2010 - 09:24

SAKIZLI MUHALLEBİ 

Malzemeler:

2 litre süt

2 çay bardağı un

125 gram tereyağı

2 parça damla sakızı

1,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

Sakızlı muhallebimiz için öncelikle tereyağını küp küp keselim. Bu şekilde muhallebiyi pişireceğimiz tencereye koyalım. Bu işlemi yağların eşit bir şekilde, yanmadan erimesi için yapmamız gerekiyor.

Ardından yağ erir erimez unu ilave edelim. Çok az bir miktar çırpıcı yardımıyla kavuralım. Bu esnada un topak topak olursa bu manzara karşısında telaşa kapılmayalım. Sütü yavaş yavaş ilave ederek çırpma işlemine devam edelim.

Çırpıcının içinde kalan un topaklarını, telaşa kapılmadan bir çatal yardımıyla çıkaralım. Bu arada ocağımızı kısık ateşte tutalım. Birkaç dakika tüm malzemeyi karıştırana kadar ocağı bu ayarda tutmamız gerekiyor.

Daha sonra muhallebiyi orta kuvvetteki ateşin üzerinde karıştırmaya devam edelim. Bu aşamada damla sakızın ilave edelim. Muhallebi koyulaşıp, ceylan gözü şeklinde atmaya başlayınca (yani kaynayınca) şekerini ekleyelim. Altını kapatalım.

Şekeri en son ilave edelim ki, sütün içindeki protein değeri kayba uğramasın. (Sütlü tatlılarda bu kuralı unutmamız gerekiyor.) Dileyen şeker miktarını yarım bardak azaltıp, yarım bardak fazlalaştırabilir. Ancak bu ölçü bence ideal oluyor. Muhallebimizi daha akıcı bir kıvamda istiyorsak, un ölçüsünü 2 çay bardağı yerine, 1,5 çay bardağı ölçüsüyle yapabiliriz.

Yoğunlaşıp, kaynayan muhallebimizi oda ısısında ara ara karıştırarak soğutalım. Bu işlemi yaklaşık yarım saat süresince ara ara yapalım. Kıvamını bulan bu harika tatlıyı servis kâselerine yolculuğa çıkaralım.

En son buzdolabında gerçek serinliğine ulaştırdıktan sonra afiyetle tüketelim.

Kolay Gelsin...

 

AFİYET OLSUN...

 

Püf noktası: Bu tür unlu, nişastalı tatlılara süt, oda sıcaklığında ilave edilmelidir.
 

Bu haberi : 4614 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar