Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Evde Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Jelatinsiz Marshmallow Yapımı
3.5.2014 - 17:32

EV YAPIMI JELÂTİNSİZ MARSHMALLOW YAPIMI

Selamun aleykum güzel kardeşlerim, hafta sonumuz mübarek olsun. Bizleri yeni bir güne sağlıkla, huzurla eriştiren Rabbimize hamd-u senalar olsun...

Her Müslüman, gıdaların helâl veya haramlığı hususunda gereken hassasiyeti göstermeli ve ’jelâtin’ benzeri gıda katkı maddelerinin menşeini soruşturmadan, onları asla tüketmemeli. Pek çok katkı maddesinde olduğu gibi jelâtin üretimi ve tüketiminde de helâl sertifikasının aranması gerekiyor.  Zira domuz derisi en çok kullanılan jelâtin kaynağı. Sadece balıktan veya İslâmî kurallara göre kesilmiş hayvanlardan elde edilen jelâtin, Müslümanlar tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Jelâtin, gıda ambalajları üzerinde E441 tarzında kodlanmaktadır. Ürünün etiketinde kaynağı hakkında hiçbir açıklama yoksa jelâtin büyük ihtimalle domuz veya sığır derisi ve onun kemiklerinden üretilmiş demektir.

Jelâtin Nedir?

Jelâtin kokusuz, tatsız, hemen hemen renksiz ve saydam özellik gösteren bir protein karışımıdır. Sıcak suda çözünür ve soğuduğunda jelleşir, yapışkan bir yapı oluşturup suyu bağlar. Pek çok gıda uygulamasında kullanılır. Chesecake, jöleler, dondurmalar, kremimsi yapı istenen tatlılar vb. başlıca uygulama alanlarıdır. 

Jelâtin Nasıl Üretilir?

Dünyada yıllık yaklaşık 300.000 ton jelâtin üretilir. Jelâtin kemiklerde, derilerde ve kıkırdaklarda bulunan kolojenden üretilir. Jelâtin (İngilizcesi: gelatin ya da gelatine) kolojenin geri dönüştürülemez hidrolize formudur ve gıda maddesi olarak sınıflandırır.

Jelâtin, hayvan bağ dokusundan yapılan, yarı şeffaf, renksiz, kolay kırılır, tatsız katı bir maddedir. Genellikle yiyecek sanayisinde yiyeceklerin dayanıklılığını arttırmak için kullanılır. Jelâtinsiz ürün neredeyse yok gibi.

Başlıca bazı kullanım alanları:

- Reçel ve marmelatlarda, meyveli yoğurtlarda, sütlü tatlılarda, margarinde yapı düzenleyici olarak kullanılır.

-İlaç sanayiinde

- Yağ oranı düşürülmüş gıdalarda, yağlı ürün hissini vermek için kullanılır.

- Gıdalara kalori eklemeden hacim kazandırmak amacıyla kullanılabilir.

- Süt ürünleri

- Konserve etler

- Et mamulleri

- Hazır gıda ve soslar

- Tatlılar

- Marshmallow şekerlemeler

Bu bilgilerden sonra evde hazırladığım marshmallow tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. İçerisinde jöle kullanmadığım için hazır marshmallowlar gibi elastik bir yapıda olmadı. Tat olarak her ne kadar benzese de. Piyasa da satılan marshmallowlar da ana madde jöledir. O lastik gibi yapıyı sağlayan madde jöle. Bu hususu özellikle belirtmek istedim. Sizlerde helal marka bir jöle bulursanız marshmallow yapımında kullanabilirsiniz. Yumurta aklarını çırptıktan sonra suda çözündürmüş olduğunuz jöleyi ve diğer malzemeleri (mısır şurubu hariç) ilave ederek mikserle çırparsanız marshmallow elde edebilirsiniz. Bu da herrenk mutfağı farkıyla küçük ama önemli bir not olsun benden sizlere.

Ev Yapımı Jelâtinsiz Marshmallow Malzemeleri:

2 adet yumurta akı (sarıları bisküvi yapımında kullanmıştık)

Çay kaşığının ucu ile tuz

Çay kaşığının ucu ile kabartma tozu

3 yemek kaşığı pudra şekeri

Mısır Şurubu

Ev Yapımı Jelâtinsiz Marshmallow Nasıl Yapılır?

Yumurta aklarını çay kaşığının ucu miktarınca tuz ve kabartma tozu ile çırpalım.

Ta ki kar gibi bembeyaz oluncaya kadar.

Bu aşamada glikoz şurubu/mısır şurubu eklememiz gerekiyor.

Mısır şurubunu şu şekilde hazırlıyoruz. Bunun için bu linke bakınız!!!.

EV YAPIMI MISIR ŞURUBU GLİKOZ YAPIMI

Ev usulü hazırladığımız mısır şurubunu ocaktan alıp sıcak sıcak çırptığımız yumurta aklarına sicim gibi akıtarak ilave ediyoruz.

Bu aşamada kaynar kaynar ekleyince yumurta akları pişer mi? ya da söner mi? gibi bir soru gelebilir. Hiçbişiycikler olmuyor. 

Pudra şekerini de ekleyip, çırpalım. Oda ısısında muhafaza edelim. Buzdolabına koyarsak söner.

Marshmallowu sıkma torbasına koyalım. İstediğimiz şeyin üzerine sıkıp kullanalım. Ben çokomel yapımında kullandım. İsteyenler aşağıda vereceğim linke tıklayarak aşama şama çokomel yapımına ulaşabilirler.

EV YAPIMI ÇOKOMEL TARİFİ

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 35818 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: talıp Tarih: 17.6.2015 - 10:14
ahmet
Bska br tarfte surup yk marshmallow olcqı garantmı bde surubu nrdn blcz
Yorumlayan: omer askan Tarih: 25.4.2015 - 14:48
birde bunu deneyin
http://www.yemektarifleri.guru/ev-yapimi-marshmallows-tarifi/ bu tarifi buldum. bunuda deneyin.
Yorumlayan: Sibel Tarih: 25.4.2015 - 13:29
Muısır şurubu
Paylaştığınız bilgiler çok güzrl teşekkür ederiz .. Ama mısır şurubuda çok zararlı bu tarifin mısır şurubu olmadan yapılanını. Yok mudur acaba?
Yorumlayan: Kübra Tarih: 2.11.2014 - 16:32

Merhaba ellerinize saglik biyle bir tarif icin tesekkurler bende jelatinsiz ürünlere dikjat ediyorum ve sizden varsa şeker hamuru tarifi Istiyorum
Yorumlayan: Admin/Fikriye Tarih: 16.10.2014 - 07:43
jelatin, şeker hamuru
hayırlı sabahlar Leyla hanım. Maalesef tarifini vermiş olduğum jelatinsiz marshmallow, şeker hamuru yerine kullanmak için uygun bir tarif değil. Şeker hamuru hazırların dışında iki türlü yapılıyor, belki biliyorsunuzdur. Birincisi hazır marshmallowlarla yapılıyor. İkincisi de lokumla yapılıyor. Kaliteli yani güvenilir lokumlarla da şeker hamuru hazırlayabilirsiniz. Jelatinsiz olsun isterseniz eğer. Kolay gelsin Leyla hanım :)
Yorumlayan: leyla Tarih: 15.10.2014 - 01:33
Seker hamuru
Size bir sorum olacakti, bu jelatinsiz marshmlowu seker hamuru yapmak icin kullanabilrmiyiz acaba ? Lütfen cevaplayin, yarin seker hamurundan pasta suslemesi yapmak istiyorumda, ama icine jelatin girmesini istemiyorum, acaba bu marshmallowla olurmu
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar