Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Salata Tarifleri
Turşulu Brokoli Salatası
18.3.2011 - 16:07

TURŞULU BROKOLİ SALATASI

Artık beş çaylarının, davet günlerinin, arkadaş toplantılarının rağbet gören sebzelerinden oldu brokoli. Doğrusu tek başına bizim Türk damak tadına pek yakın durmasa da, sağlık yönünden sıkça gündemde tutulması bu sebzeye olan rağbeti arttırdı diye düşünüyorum. Sonradan sofralarımıza konuk olan bu sebzeyle şöyle Türk mutfağı usulüne uygun bir salata yapayım diye düşündüm. İçine bizden biri olan karnabaharı, Birçok kadın için vazgeçilmez olan turşuyu da ekleyerek bize uygun bir tat yakalamaya çalıştım. Tabii vitamini kaybolmasın diye yarı haşlamış olduğum ve salatalarda öylede olması gereken sebzeler, evin beyleri tarafından “niye bu sebzeler canlı yayın yapıyor” sözlerinden mahrum kalamadılar. Sebzelerle alakalı kısa bir bilgilendirici cevabın ardından espriyle karışık salata bir güzel tüketildi. Bunu bu tür yaklaşımlara maruz kalabilirsiniz diye hatırlatma ihtiyacı hissettim. Şimdi gelelim, alternatif kış sebzeleriyle salata tarifime. Burada yaklaşık bir ölçü vermeye çalıştım. Zira aldığım brokolilerin çiçekten çok kalın sapları daha yoğun olduğu için bunun bir kısmını keserek atmak zorunda kaldım. Bu yüzden ölçüleri yemek tabağı ölçüsüne göre veriyorum.

Malzemeler:

1 yemek tabağı dolusu brokoli

1 yemek tabağı karnabahar

1 adet havuç rendesi

200 gram kornişon turşu

2 çorba kâsesi yoğurt

3 yemek kaşığı mayonez

3-4 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Vee yeterince tuz

Yapılışı:

Brokoli ve karnabaharları kaynayan bir miktar tuz atılmış suda haşlayalım. Haşlama sebzeleri çok yumuşatmadan diri kalacak şekilde olmalı. Aksi halde çok haşlanan sebzeler salata aşamasında karıştırırken çok dağılıyor.

Yarı kıvamda haşladığımız sebzeleri süzgece aktararak üzerinden hemen soğuk su gezdirelim. Bu şekilde koyu yeşil renklerini muhafaza etmiş olacaktır. Veya sebzeleri süzgece buzlu su içerisine alarak da bunu yapabilirsiniz.

Daha sonra karnabahar ve brokolilerin çiçeklerini çatala gelebilecek boyutlarda ayıralım. İçine doğranmış turşuları, havuç rendesini, yoğurdu, dövülmüş sarımsağı, zeytinyağını ve mayonezi ilave ederek karıştıralım.

Salatamızı servis kâsesine alarak bir miktar soğuması için buzdolabına kaldıralım.

AFİYET OLSUN…

 

 

Bu haberi : 4398 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar