Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Salata Tarifleri
Etimekli Patlıcan Salatası
23.5.2011 - 14:53

ETİMEKLİ PATLICAN SALATASI

Yaz aylarının favori sebzesi patlıcanla yapılanları yazsak epeyce uzun bir liste tutar sanırım. Zeytinyağlısından, etlisine, böreğinden, salatasına kadar birçok çeşidini yaptığımız patlıcanın her hali bir başka lezzette. İşte bu lezzetli hallerinden bir tanesi de salatalar oluyor. Tarifini vereceğim bu salata da gerçekten lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz, bol yıldızı hak eden salatalar arasında yer alacak bir salata. Özellikle yaz aylarında yoğurtlu salataları ve patlıcanlı salataları tercih edenlerin tarif defterlerine ekleyeceklerini düşündüğüm bir salata oldu. Şimdi gelelim kolay olduğu kadar lezzeti de bol bu salatanın tarifine.

Malzemeler:

5 adet patlıcan

1 kavanoz közlenmiş kırmızıbiber veya ½ kilogram kırmızıbiber (ocakta közlenecek)

1 paket etimek

2-3 adet orta boy pancar (veya hazır pancar turşusu)

3 su bardağı süzme yoğurt

3-4 yemek kaşığı mayonez

3 diş sarımsak

Yapılışı:

Salatamız için öncelikle patlıcanları közleyelim. Eğer konserve kırmızıbiber kullanmayacaksak kırımızı biberleri de közleyelim.

Diğer taraftan pancar turşusunu hazır kullanmayacaksak, güzelce yıkadığımız kırmızı pancarları kabuklarını soymadan ortadan ikiye keselim. Kaynatmak üzere tencere içerisine alalım. Üzerini geçecek kadar su koyalım. Biraz tuz ve sirke ilavesinde bulunarak kaynatalım. Pişme ayarını anlamak için bir bıçağı pancarlara batıralım. Rahatça batıyorsa olmuş demektir. Çok da fazla pişirip, yumuşatmaya gerek yok. Aksi taktirde doğrarken bir miktar dağılabilirler.

Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup, bir süzgeç içerisine alalım ki fazla suyu aksın. Aynı şekilde közlediğimiz kımızı biberleri de soyalım.

Gelelim doğrama işine. Patlıcanları ve kırmızıbiberleri ince bir şekilde doğrayalım. Pancarları da tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Tüm doğranmış malzemeleri karıştırma kabı içerisinde buluşturalım. Etimekleri de küçük küçük kırıklayalım. Dövülmüş sarımsağı, mayonezi ve yoğurdu katalım. Tüm malzemeyi bir güzel karıştıralım. Soğuması için buzdolabına kaldıralım. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp ikram edelim.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 6402 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar