Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Salata Tarifleri
Uydurdum Salatası
17.1.2012 - 16:11

UYDURDUM SALATASI

karışık sebzeli salata tarifi

Beşamel soslu tavuklu börek, muzlu pudingli etimek tatlısı, kudret köftesi ve birkaç sos ve turşunun yanına şöyle yoğurtsuz bir salata yapayım diye düşünürken, salatanın kışa uygun bir salata olması da tercihimdi. Bunun için son zamanlarda birçok kişinin yemek danışmanı konumuna gelen internette kısa bir gezinti yaptım. Bu arada gelen telefonlara, uygun bir salata tarifi sordum. Ancak genellikle tavsiye edilenler yoğurtlu ve de istediğim nitelikte olmayınca evdeki malzemelerden tadı birbirine yakışacağını düşündüklerimi son dakika bir kap içerisinde buluşturdum. Görüntü rengârenk ve iştah açıcıydı. Neyse ki tadı da muhteşemdi. Özel insanlar için hazırladığım salatam da özel olmuştu.

Malzemeler:

1 kutu mısır konservesi (330 gram’lık)

2 adet közlenmiş kırmızıbiber

1 adet kırmızıbiber

2 adet yeşilbiber

3-4 adet kornişon turşu

1 çorba kâsesi çok ince bir şekilde kıyılmış kırmızılâhana

1 çorba kâsesi karnabahar (orta boy karnabaharın yarısı da diyebiliriz)

Sosu için; 1 adet limonun suyu, 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 iri diş sarımsak rendesi

Yapılışı:

Karnabaharı iri çiçeklere ayırdıktan sonra kaynar su içerisine salarak yarı-yarıya biraz diri kalacak şekilde haşlayalım. Çok haşlamamaya dikkat edelim. Zira çok yumuşayan karnabaharın lezzeti salata da pek de iyi olmuyor. Tecrübeyle sabittir.

Biraz diri kalacak şekilde haşladığımız karnabaharları, soğuduktan sonra doğrayalım. Sırasıyla közlenmiş kırmızıbiberleri, taze kırmızıbiberi, yeşilbiberleri, kornişon turşuları küçük küçük doğrayalım.

Mısır konservesinin suyunu süzdürerek ilave edelim.

Kırmızılâhanayı çok ince bir şekilde kıyalım. Eğer bıçakla çok ince bir şekilde kıyamayacağınızı düşünüyorsanız burada size güzel bir püf noktası vereyim. Ortadan ikiye kestiğiniz kırmızılâhananın bir parçasını patates soyacağı ya da havuç soyarken kullandığımız aletle aynen havuç soyar gibi kullanarak lahanaları kıyalım. Çok ince bir şekilde kıyıldığını göreceksiniz. Bu yöntemi Ankara’da AKM’ de bu tür aletlerin satıldığı bir stantta görmüştüm. Doğrusu çok işe yarıyor.

Tüm malzemeyi karıştırıp, servis kâsesi içerisine alalım.

Sosu için; sarımsak rendesini, sızma zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu bir küçük kap içerisinde karıştıralım. Servis yapacağımız zaman salatanın üzerine gezdirelim.

Bu lezzetli kış salatasını sizlerinde sevdiklerinize yapmanız ve birlikte tatmanız dileğiyle.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 7530 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar