Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Salata Tarifleri
Sebzeli Patlıcan Salatası
15.6.2012 - 13:23

SEBZELİ PATLICAN SALATASI

közlenmiş patlıcanlı salata tarifleri

Her tadanın bunu nasıl yaptın deyip, tarif almak istediği bu salataya cevabım ‘aslında bildiğimiz malzemelerle, patlıcan salatası’ demiştim. Ancak tarifi vermeye başlayıp, aslında uyguladığım yöntemin ‘yaaa bu farklıymış, ben böyle yapmıyorum. Senin ki değişik ve güzel olmuş. Ellerine sağlık…’ sözlerini duyduktan sonra, gerçekten de benim yöntemin farklılığına kendim de hak vermiş oldum. Aslında patlıcan salatası deyip geçmeyin. Küçük dokunuşlar bazen içinde saklı o büyük lezzetlere kapı açıyor. Böylece bir tarifle daha denediklerim de, acaba içine bunu eklersem olur mu? endişesini büyük ölçüde üzerimden atmış oldum. Artık bu işin lezzet şifresini yavaş yavaş çözüyorum galiba…  

Görsel olarak daha iyilerini yapıp, bir türlü çekememiş biri olarak, kızımın arkadaşlarını davetinde tarifin iki misli ölçüsünü uygulayarak resmettiğim haliyle paylaşıyorum… Umarım sizler daha iyilerini yapar, sevdiklerinizle paylaşırsınız. Mutfağınızda yapıp, tattığınız lezzetleri başkalarıyla da paylaşmak isterseniz facebook/herrenkcom mutfağı sayfasında paylaşabilirsiniz...

Malzemeler:

3 adet büyük boy patlıcan

½ limon suyu

1 tatlı kaşığı tozşeker

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebzeli kısmı için:

2 adet yeşilbiber

1 adet kuru soğan

3 adet küçük boy domates

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 diş sarımsak

Yeterince tuz

Üzeri için: ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Patlıcanları üç-dört yerinden bıçakla deldikten sonra fırında 200 derecede közleyelim.

Daha sonra kabuklarını soyalım. Közlenmiş patlıcanları çok ince bir şekilde kıyalım. Bunu bir kap içerisine alalım. Bunun üzerine tozşekerini, bir miktar tuzu, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyerek iyi bir şekilde karıştıralım.

Diğer taraftan yemeklik kıydığımız kuru soğanı, doğradığımız biberleri sıvıyağda biraz kavuralım. İnce kıydığımız sarımsakları ilave edelim.

Kabuklarını soyup kuşbaşı olarak doğradığımız domatesleri ilave edelim. Bir-iki dakika da bu şekilde pişirdikten sonra tuzunu ekleyip, altını kapatalım.

Domates sosu patlıcanlarla karıştıralım. Servis tabağına alalım. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 5391 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar