Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Değişik Pilav Tarifleri
Enginarlı Pilav
24.3.2011 - 17:25

ENGİNARLI PİLAV

Osmanlı mutfağının ve ege mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biridir enginar. Şifalı otların, sebzelerin son yıllarda en popüler olanlarından enginar.

A, B vitaminleri, kalsiyum, potasyum, sodyum barındıran ve çok iyi bir karaciğer temizleyicisi bu değerli sebze hakkında bir-iki püf noktası versem iyi olacak.

Bunlardan ilki A vitamini yönünden değerli olan enginarı soyulmuş ve suda saatlerce beklemiş olarak satın almamak gerekiyor. Çünkü saatlerce suda bekleyen sebzenin içinde bulunan değerli vitaminler bir miktar suya geçmekte. Bunun uçun soyulmamış, yaprakları taze, ne çok büyük ne de çok küçük olmayan enginarları satın almak gerekiyor. Yaprak kısımlarını temizleyip, dikenli kısımlarını da temizledikten sonra daha önceden hazırladığımız limon suyuyla enginarları kararmaması için hemencecik limonlamalıyız. Daha sonra yine limon suyu sıktığımız suda işlem yapacağımız vakte kadar kararmaması için bekletmeliyiz.

Enginarla daha önceden tanışmamış olanlar için önemli sayılabilecek bu bilgilerden sonra önce malzemelere bir göz atalım daha sonra yapılışını anlatmaya çalışayım.

Malzemeler:

4 adet enginar

2 su bardağı pirinç

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet havuç

2-3 dal yeşil soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

½ limon suyu

1 tatlı kaşığı şeker

2,5 su bardağı su

Yeterince tuz

Dereotu

Yapılışı:

Enginarları temizledikten sonra zeytinyağı koyduğumuz tencerede ince bir şekilde doğradığımız kuru soğanları soteleyelim.

Tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız havuçları ve enginarları ilave edelim. Enginarlar yumuşayana dek sotelemeye devam edelim.

Ardından ince ince doğradığımız yeşil soğanları ve bol suda yıkayarak iyice suyunu süzdüğümüz pirinci ilave edelim.

Küçük bir limonun yarısının suyunu ve şekeri ekleyerek kavurmaya devam edelim. Yaklaşık birkaç dakika kadar.

Ardından sıcak suyunu ve tuzunu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak ilk birkaç dakika yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakalım.

Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın son bir kez tuz ve pişme kontrolü yapalım. Pirinçlerin durumuna göre gerekirse sıcak su ilavesinde bulunalım.

Ağır ateşte, demlenerek pişen pilavımızın altını kapatalım.

Beş-on dakika kadar dinlendirdikten sonra arzuya göre ince kıyılmış dereotu ilave ederek karıştıralım. Tekrar üzerini örtüyle sararak 15-20 dakika kadar demlenmesi için bekleyelim.

Sıcak bir şekilde ikram edelim.

AFİYET OLSUN…

 

 

Bu haberi : 6379 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar