Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Börek Tarifleri
Kıymalı – Cevizli Börek
28.7.2010 - 17:36



Malzemeler:
4 adet yufka,
250 gram kıyma,
4 – 5 adet kuru soğan,
1,5 çay bardağı çekilmiş ceviz,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz,
Dışını bulamak için:
2 adet yumurta,
1 çay bardağı su,
Galeta unu,

Hazırlanması:
Fırından sıcak sıcak çıktığındaki çıtır çıtır tadıyla, kıymanın ve soğanın enfes uyumu ve de cevizle buluşan eşsiz kombinasyonuyla harika bir börek.
Bu harika börek için yapmamız gerekenleri sıralayacak olursak:
Dört yufkayı üst üste gelecek şekilde tezgaha serelim. Dört parçaya bölelim. Böylece büyük parça üçgenler elde etmiş oluruz.
Börekleri saracağımız üçgen yufkalar bir kenarda bekleye dursun; İçinin hazırlıklarına başlayalım. Bunun için bol miktarda kurusoğanı incecik kıyalım. Malzemeyi soteleyeceğimiz tavaya bir miktar sıvıyağ koyalım. Kıydığımız soğanları ve kıymayı bu tavaya alarak güzelce kavuralım. Güzelce kavrulan kıyma ve soğan ikilisine çekilmiş cevizleri ekleyerek, tavanın altını kapatalım. Yeterince tuz ve dilediğimiz miktardaki karabiber ilavesinden sonra malzemeyi şöyle güzelce karıştıralım. Kıymalı-cevizli iç malzemeden üçgen yufkanın geniş tarafına bir miktar koyalım. Aynen sigara böreği sarar gibi saralım. Bunun için üçgenin geniş tarafını malzemenin üzerine kapatalım. Sağ ve sol kenarlarının üzerine kapatalım. Sağ ve sol kenarlarını da ortay doğru getirdikten sonra, üçgenin sivri tarafına doğru böreğimizi yuvarlayalım.
Bu şekilde börekleri sarma işlemi bittikten sonra; bir kap içerisine yumurtaları kıralım. Biraz su ilavesinde bulunup çırpalım. Ayrı bir kaba da galeta ununu koyalım. Sardığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa buluyarak tepsiye dizelim. Fırında 200 derece de kızarıncaya kadar pişirelim. Böreklerimiz enfes kokusu, çıtır çıtır tadıyla sıcak bir şekilde ikram edilmeye hazır.




Afiyet Olsun.


Bu haberi : 5355 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar