Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Börek Tarifleri
Mısırlı – Tavuklu Minik Börekler
31.7.2010 - 22:59



Malzemeler:
6 adet yufka,
500 gr kemiksiz tavukgöğsü,
1 kutu mısır konservesi,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
2 adet yeşilbiber,
1 adet domates,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pul biber,
Dışına bulamak için:
2 adet yumurta,
1 çay bardağı su,
mısır unu,

Hazırlanması:
Altı adet yufkayı bütün bir şekilde, üst üste tezgâha serelim. Önce dörde sonra sekize bölerek üçgenler elde edelim. Kemiksiz bir şekilde aldığımız ve haşladığımız tavukgöğsünü tavla zarı şeklinde doğrayalım. Doğradığımız tavuk etlerini bir kap içerisine alalım. Bunun üzerine bir kutu konserve suyunu süzdürdüğümüz mısırı ilave edelim. İnce ince doğradığımız yeşilbiberleri ve domatesi de ekleyelim. Bir su bardağı rendelediğimiz kaşar peynirini, tuzunu ve baharatlarını ilave ederek bütün malzemeyi karıştıralım. Bu iç malzemeden üçgen şeklindeki yufkalara bir miktar koyarak bize doğru olan üçgenin geniş tarafını malzemenin üzerine kapatalım. Sağ ve sol taraflarını da malzemenin üzerine doğru kapatarak üçgenin uç noktasına doğru yuvarlayalım.
Bütün malzemeyi de sardıktan sonra bir kabın içerisine bir miktar mısır unu koyalım. İkinci bir kabın içerisine yumurtaları kıralım. Biraz su ilavesinde bulunarak bir çatal yardımıyla çırpalım. Börekleri önce yumurtaya, sonra da una bulayarak fırın tepsisine dizelim. Fırın tepsisine dizdiğimiz böreklerin üzerine yaklaşık bir çay bardağı kadar sıvıyağı gezdirerek dökelim. 180 derece fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirelim.

Harika görüntüsü, çıtır çıtır enfes tadıyla mısırlı – tavuklu minik böreklerimiz hazır. Börekleri sıcak sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Bu haberi : 4474 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar