Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Börek Tarifleri
Tava Böreği
11.8.2010 - 12:20

Malzemeler:

 

3 adet yufka,

2 adet yumurta,

1 su bardağı su +1 su bardağı süt,
75 gr tereyağ,
2 - 3 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
1 su bardağı beyaz peynir,

Hazırlanışı:

İlk önce yumurtaları çukur bir kaba kıralım. Tel çırpıcı veya mikser yardımıyla şöyle bir güzel çırpalım. İçine suyu, sütü, erittiğimiz hale gelmiş tereyağını, sıvıyağı ve kabartma tozunu ilave edelim. Bu şekilde tekrar çırpalım.
Böreği yapacağımız tavayı ( bu biraz büyükçe ve düz bir tava olmalı. Balık tavası şeklinde satılan tavaları bu işlem için gayet uygun buluyorum.) biraz yağlayalım.

Birinci yufkayı tavanın kenarılarından taşacak şekilde tavaya serelim. İkinci yufkayı parçalayarak tavadaki yufkanın içine koyalım. Hazırladığımız sıvı harcı üzerine gezdirelim.Beyaz peyniri ( veya lor peyniri de olabilir) ve kaşar peyniri yufkaların üzerine yayalım. Diğer üçüncü yufkayı da parçalayarak bu peynirli karışımın üzerine yerleştirelim. Kalan sıvı harcın yarısını yufkaların üzerine gezdirelim, tavanın dışına sarkan yufkaları da kapatarak , üzerini  sıvı harcın kalan kısmıyla ıslatalım. Ocakta pişirelim. Böreğimizin alt kısmı piştikten sonra eğer düz kapağımız yoksa tavamızın büyüklüğüne uygun bir pasta tabağı yardımıyla böreğimizi çevirelim.
Bunun için tabağımızı böreğin üzerine kapatalım. Dikkatli bir şeklde tavayı ters çevirerek, tabaktaki böreği hafif bir şekilde kaydırmak suretişyle tavaya alalım.Böreğimizin bu tarafını da kızarıncaya kadar pişirdikten sonra tekrar uygun büyüklükte bir pasta tabağına alarak sıcak sıcak servis yapalım.



 

Bu haberi : 2525 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar