Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Börek Tarifleri
KIYMALI-PIRASA BÖREĞİ
11.10.2010 - 23:23


 

Malzemeler:

5 adet yufka

iç harcı için:

500 gram pırasa

2 adet orta boy havuç

300 gram kıyma

1 çay kaşığı karabiber

sıvı harcı için:

2 su bardağı süt

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Pırasaları yıkayıp, ince bir şekilde doğrayalım. Havuçları da yıkayıp, rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.

Kıymayı sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede güzelce kavuralım. Kavrulan kıymaya havuçları ekleyelim. Bir-iki dakika bu şekilde kavurduktan sonra, doğradığımız pırasaları ilave edelim. Pırasalar yumuşayana kadar bütün malzemeyi kavuralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, karıştırdıktan sonra altını kapatalım.

Derin bir kaseye yumurtayı kırıp, içerisine sütü ve sıvıyağı koyalım. Sıvı malzemeleri iyice çırpalım. Bir bütün yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirelim. Birinci yufkanın üzerine ikinci yufkayı buruşturarak yayalım. Yufkanın üzerini sıvı harç ile bir miktar ıslatalım. Pırasalı iç malzemenin yarısını bunun üzerine serpiştirerek yayalım. Üçüncü yufkayı pırasalı iç malzemenin üzerine tekrar buruşturarak yayalım. Dördüncü yufkanın yarısını da bu şekilde yerleştirelim. Ardından tekrar sıvı harçla ıslatıp, üzerine kalan pırasalı iç malzemenin tümünü yayalım. Bu iç malzemenin üzerini kalan 1,5 yufka ile kapatalım. Bunu yufkaları büzdürerek yapalım. Sıvı harç ile yufkaların üzerini iyice ıslatıp, kenardan sarkan yufkaları tepsinin iç kısmına doğru kapatalım. Kalan sıvı malzemeyle bu içe doğru kapattığımız  yufkaların da üzerini ıslatalım. Daha önceden 200 dereceye ayarlayıp, ısıttığımız fırında üzeri ve altı nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet Olsun…  

 

Bu haberi : 3821 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar