Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Pandispanya tarifleri
Ispanaklı Pandispanya Tarifi
19.3.2013 - 11:46

ISPANAKLI PANDİSPANYA TARİFİ

Pandispanya tarifleri

Son zamanların en gözde tariflerinden ıspanaklı pandispanya, ıspanaklı pasta ve ıspanaklı kek tarifleri. Pandispanya yağsız hazırlanan bir pasta keki. Ispanaklı pandispanya kekinin ise çok farklı versiyonları var. Daha önce sayfamda paylaştığım ıspanaklı pasta tariflerinde, ıspanağın haşlanmış püresini kullanmıştım. Ispanağın yapraklarının suyunu sıkarak, pandispanyayı renklendirme de kullanmak da mümkün. Ancak bunu daha sonra paylaşacağım inşaAllah.

Bugün vereceğim tarifte ise çiğden püre haline getirerek kullandım ıspanağı. Buradaki püf noktası, yaprağın dışında sap kısımlarını kullanmamanız. Ayrıca iyice püre haline getirmeniz. Piştikten sonra hissedeceğiniz hafif ıspanak kokusu, sakın sizi telaşlandırmasın. Pandispanyayı iyice soğuttuktan sonra pasta yapımına geçtiğinizde ve sonra vereceğim ıspanaklı kivili pasta tarifinde göreceğiniz üzere hiç koku kalmıyor. Hatta öyleki kızkardeşim renklendirmede kivi kullandığımı zannetmişti. Hazır pasta olduğunu söyleyenler bile vardı. Çiğ ıspanak püresi kullandığımız zaman pandispanyamız daha koyu yeşil bir renkte oluyor. Sanki doğal gıda boyası kullanmış gibi. Eğer benim gibi doğal olandan yanaysanız, çocuklarınıza doğanın renkleriyle renklendirilmiş bir yaş pasta yapmak istiyorsanız, bu tarifimi en azından bir kere deneyin derim. Merak ettiğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz. Herrenk mutfağına konuk olmaya hazır mısınız? Öyleyse tarife bir göz atalım.

Pandispanya malzemeleri:

5 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1,5 su bardağı çiğ ıspanak püresi

1 su bardağı + 1 su bardağından bir parmak eksik un

½ su bardağı su

2 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Ispanaklı pandispanya nasıl yapılır?:

Ispanakların sap kısımlarını keselim. Yaprakları doğrayarak, rondoya koyalım. İyice püre kıvamına getirelim. Püremizin bir buçuk su bardağı kadar olması gerekiyor.

Oda sıcaklığındaki yumurtaları çukur bir kap içerisine kıralım. Üzerine toz şekeri ilave edelim. Mikserle 3-4 dakika boyunca, iyi bir şekilde köpürene kadar çırpalım.

Köpüren yumurtalara soğuk olmayan oda ısısındaki suyu ekleyelim. Bir kez karıştıralım.

Unu, kabartma tozunu ve vanilyaları bir kap içerisine eleyelim.

Bu kuru malzemeyi yumurtalara ilave edelim. Mikserin en düşük devrinde güzelce karıştıralım.

Ardından çiğ ıspanak püresini ekleyelim. Bu aşamada mikseri kullanmayı bırakarak, tahta bir kaşık veya silikon, plastik bir spatula yardımıyla malzemeyi karıştıralım. Karıştırma işlemini malzemenin altından üstüne doğru dairesel hareketlerle yapalım. Yumurtanın sönmemesi için.

23 santimlik teflon kek kalıbımızı sıvıyağ ile yağlayalım. Başka bir kalıp kullanacak iseniz muhakkak yağlı kağıt kullanmanızı öneririm.

Pandispanya hamurunu kalıbımıza boşaltalım.

Fırınımızı 170 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Isıtılmış fırına ıspanaklı pandispanya hamurunu koyarak pişirelim. Bu aşamada bir süre veremiyorum. Zira herkesin fırınının pişirme süresi farklılık gösterebiliyor.

Pandispanyanın ortasına 3-4 yerinden kürdan batırarak, pişme kıvamını mutlaka kontrol edelim.

Pişen ıspanaklı pandispanya hamurunu tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumasını sağlayalım. İyice soğuduktan sonra enlemesine uzun bir bıçak yarımıyla keserek, pasta yapımında kullanabiliriz.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 8145 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: Admin/Fikriye Tarih: 23.10.2014 - 18:07
Ispanaklı Pandispanya
Teşekkür ederim Sieda hanım :) Ayrıca sayfama gelip yorum bıraktığın için de teşekkür ederim &9829; Bir zamanlar hepimiz aynı şekilde düşünmüşüz sanırım. Ya fıstıklı ya da gıda boyası kullanılmıştır diye düşünmüştük. Bence pastaların en güzeli. Görsel olarak. Hem de sağlıklı ve kolay :)
Yorumlayan: sieda Tarih: 23.10.2014 - 14:17
selam
Ellerine saglik, ilk tattigimda fistikli pasta sanmistim ve cok hosuma gitmisti
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar