Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Davet Menüleri
Meryem’in Doğumgünü
1.12.2011 - 10:56

MERYEMİN DOĞUMGÜNÜ

Sinderellalı pasta, brokoli salatası, kısır, cevizli tarçınlı kurabiye, ev usulü kıymalı pide ve pizza 

Doğum günü gibi özel günler çocuklarımız için ne ifade ediyor acaba? Diye sorarak bu yazıya başlamak istedim. Neden bilmiyorum ama bugünlerde çocukların heyecanıyla annelerin telaşı birbirine karışıyor gibi. Ve her ikisi için ifade ettiği anlam biraz değişmekle birlikte ortak bir noktada buluşuyor sanki.  

Bence sevdiği arkadaşlarıyla oynayacağı, eğleneceği ve annelerden bol bol müsamaha alınabilecek günler sanırım çocuklarımız için. En azından benim gözlemlediğim kısmı bu. O gün için çağrılacak arkadaşlardan tutun, giyilecek kıyafete, oynanacak oyuna, evin süslemesine kadar yaşanan heyecan belki. Doyasıya oyunla geçirilecek bir gün.

Anne için ise yapılacak hazırlıkların getirdiği tatlı bir telaş ve yorgunluk. Ancak hem çocuk için hem de anne için yorgun ve mutlu geçen bir gün.

Çocuklar genelde kendileri için hazırlanan bu tür özel günlerde deyim yerindeyse heyecandan ayakları yere basmaz. Annelerin cephesinden ise durum, yavrusunun yaşadığı heyecan ve mutlulukla birlikte duyulan tarifi yapılamaz bir mutluluk.

Beş gün önce birinci sınıf talebesi küçük hanımefendi Meryem’in doğum günüdeydik. Bu gün için mönü anne tarafından büyük bir özenle hazırlanmış, mönü çocukların damak zevkine göre oluşturulmuş. Çocuklarda oynayacakları oyunları hazırlamış, heyecanla arkadaşların gelmeleri bekleniyor. Oyunların ne olduğunu merak ettiniz mi? İşte bunlardan ilki içi şekerlerle dolu balon. Daha kapıdan girer girmez küçük hanımefendinin abisinin elinde asmak için en uygun yerin arandığı oyun balonu. Sonrasında herkes toplanınca müzik eşliğinde yapılan spagetti dansı bunlardan aklımda kalanlar. Çocukların hep birlikte güzel ve mutlu bir gün geçirdiğini düşündüğümüz bugün, biz büyükler içinde gerçekten güzel oldu.

Doğum günü pastası için sabırsızlanan çocukların bir an önce masaya oturma telaşı içinde bu özel güne dair resimleri çekmeye çalıştım.

Sonrasında ne oldu dersiniz? Çocuklar tarafından alelacele yenen enfes yemekler ve tabiî ki küçük hanımefendi Meryem için bugüne hazırlatılan

Sinderellalı pastası.

Güzel geçen bir günün ardından, bugün biz büyüklerin film keyfiyle son buldu.

Filmimiz Afet Hocamın tavsiyesi üzerine bir gün öncesinde birlikte aldığımız Julie&Julia’dı.

Gelelim bugünün mönüsüne.

Önce ev sahibi Hülya’nın vazgeçilmezi salatalar.

Brokoli salatası

Hülya’nın vazgeçilmezi Kısır

Ve küçük tatlı atıştırmalık

Cevizli tarçınlı kurabiye

Ardından lezzeti konusunda değme pidecilere taş çıkartacak tattaki kıymalı pide.

Ve tabii ki çocukların vazgeçilmezi ev usulü pizza.

Bu son iki saydığım tarif benden tam puan aldı. Özellikle pidenin hamuru yumuşacık ve gayet yerinde bir lezzette olmuş. İç malzemesi çok iyi hazırlanmış. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

KOLAY GELSİN...

Bu haberi : 5342 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: HULYA Tarih: 6.12.2011 - 20:43
TEBRİKLER
SEVGİLİ ARKADAŞIM ELİNE AĞZINA SAĞLIK BİRLİKTE GEÇİRDİĞİMİZ GÜZEL BİR GÜNÜ BİRDE BÖYLE GÜZEL ANLATINCA DAHA BİR GÜZEL OLDU DAHA NİCE BİRLİKTE GÜZEL GÜNLERE
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar