Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Evde Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Pandispanya Tarifleri
23.10.2014 - 13:46

EV YAPIMI PANDİSPANYA TARİFLERİ

Bismillahirrahmânirrahim

- Kendileri için nelerin helâl kılındığını sana soruyorlar; de ki: Bütün iyi ve temiz şeyler size helâl kılınmıştır. Allah’ın size öğrettiğinden öğretip avcı hale getirdiğiniz hayvanların sizin için yakaladıklarından da yiyin ve üzerine Allah’ın adını anın (besmele çekin). Allah’tan korkun. Allah’ın hesabı pek çabuktur. Maide Suresi/4. Ayet

Şu hazır keklerin, pandispanyaların içerisinde bir ben yokum. Onun dışında her şey var. Çocuklarımıza ve de kendimize hazır gıdaları ikram ederken durup bir kez daha düşünelim. Okul yollarında ellerinde hazır kek, hazır meyve suyuyla kahvaltı yapan, ya da öğününü geçiştirip, karnını doyurmaya çalışan çocukları gördüğüm zaman içim sızlıyor. Hani çalışan anneleri bir yere kadar anlarım ama ev hanımlarının çocuklarını bu şekilde okula göndermelerini hiç mi hiç alamıyorum. Üstelik bazı anneler kendileri bakkallardan, marketlerden alıp çocuklarının beslenmelerine koyuyorlar. Hadi yıllar öncesinde bu tür konular bilinmiyordu diyelim. Gıdalardaki katkı maddeleri falan. Ancak şimdilerde duymayan kalmadı. Sağır sultan bile duydu. Peki, o zaman nedir bu hazırcılık. Tembellik. Allah aşkına kendinize acımıyorsanız, evlatlarınıza da mı acımıyorsunuz?

Extra kabartıcılar, nem tutucular, yapay tatlandırıcılar.... Daha neler var neler... Hazır kek, hazır pandispanya kullanırken bir kez daha düşünün. Evinizde ortalama 4 malzemeyle pasta keki ya da kek hazırlamak dururken, şu yapay ürünlere para vermeyin lütfen!

Efendim evde kek yapıyorum ama istediğim gibi kabarmıyor? Ya da pandispanya hazırlıyorum, düzgün olmuyor mu? Diyorsunuz. Elbette ki hazırlarla boy ölçüşecek değiliz. Özellikle kek, pandispanya gibi tariflerde önemli olan ölçüler ve püf noktaları. Tabii bir de kullandığınız alet, edevat yani mutfak eşyaları falan. Tepsiler, kalıplar… Bir de fırın. Ama inanın niyet edip, azmettikten sonra davul fırında bile kek, pandispanya oluyor. Yıllarca davul fırın kullanmış biri olarak bunu söylüyorum. Yeter ki püf noktalarına dikkat edelim. Bir de işimizi yaparken sevelim, sevgimizi  katalım.

Pandispanya yapmak zor oluyor, iyi kabarmıyor, ya da düz olmuyor mu diyorsunuz. Pandispanya Tarifleri köşesine bir göz atın derim.

PANDİSPANYA TARİFLERİ

Beni facebook’ta takip etmek istersen;

FACEBOOK HERRENKCOM MUTFAĞI

Beni facebook’ta ‘Beğen’erek takip etmek istersen;

FACEBOOK HERRENK MUTFAĞI 

Bu haberi : 3667 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar