Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Ramazan Menüleri
Çocuk İftarı Tarifleri Menüsü
4.7.2014 - 10:54

ÇOCUK İFTARI TARİFLERİ MENÜSÜ                

çocuklar için, çocuk yemekleri, değişik iftar yemekleri, lezzetli ramazan yemekleri menüsü

İFTARDA 11. GÜNÜN ÇOCUK MENÜSÜ:

Tarhana Çorbası

Bıldırcın Baget/But Tarifi

Yeşil Mercimekli Sigara Böreği

Patates Çanağı Salatası

Ev yapımı Limonata

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

GÜNÜN AYETİ:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

-(O halde) Ey Rabbim, beni ve soyumdan gelen insanları salâtta devamlı ve duyarlı kıl! "Ve ey Rabbimiz, bu duamı kabul buyur:

-Rabbimiz! Hesabın görüleceği Gün, beni, anamı babamı ve bütün müminleri bağışla!" İbrahim Suresi/40-41. ayetler

GÜNÜN HADİSİ:

"Peygamberimiz (sav) kızı Hz. Fatıma (ra)’ya şöyle derdi: ’Haydi şu oğullarımı (Hasan ve Hüseyin) çağır bana!’ Ondan sonra o ikisini göğsüne basar, koklardı."

Ya’la İbnu Mürre (ra) Peygamberimiz (sav)’in çocuklara olan sevgisine, onlarla nasıl şakalaştığına dair şunları anlatmıştır:

"Bir grup ashap, Resulullah ile birlikte aleyhissalatu vesselam’ın davet edildiği bir yemeğe gittiler. Yolda torunu Hüseyin’e rastladılar, çocuklarla oynuyordu.

"Resulullah (sav) çocuğu görünce ilerleyip cemaatin önüne geçip onu tutmak için ellerini açtı. Çocuk ise sağa sola kaçmaya başladı. Resulullah da onu takliden sağa sola koşarak, tutuncaya kadar peşinde koştu. Yakalayınca ellerinden birini çenesinin altına diğerini de ensesine koyup öptü ve ’Hüseyin bendendir. Ben de Hüseyin’denim. Kim Hüseyin’i severse Allah da onu sevsin. Hüseyin sıbtlardan bir sıbttır (torun)’ buyurdu."

Hz. Enes (ra)’in bildirdiğine göre Resulullah (sav), "dünyadaki iki reyhanım" dediği torunları Hasan ve Hüseyin’i sık sık yanına çağırtıp onları koklar ve bağrına basardı.

Hz. Muhammed (sav)’in çocuklara gösterdiği ilgili ve sevgi dolu tavrı, Ebu Hüreyre (ra) de şu örneklerle anlatmıştır:

"Meyvenin ilk çıkanı getirildiği zaman Resulullah (sav) şöyle derdi: ’Allah’ım bize, Medinesize, meyvelerimize, müdd ve saımıza (yani ölçeklerimize) kat kat bereket ver’ diye dua ederdi. Sonra meyveyi orada bulunan en küçük yaştakine verirdi."

Peygamberimiz (sav), ayrıca müminlere çocukları arasında adaletle davranmalarını hatırlatmış ve şöyle demiştir:

"Allah’tan korkun. Çocuklarınızın size itaatli olmalarını istediğiniz gibi siz de onların aralarında adaletle davranınız."

Aranızda hiç şimdiye kadar çocuk iftarı düzenleyeniniz oldu mu? Sadece çocuklarınızın ve arkadaşlarının olduğu bir iftar daveti verdiniz mi? Şimdiye kadar vermediyseniz, bundan sonra geç kalmış sayılmazsınız. Mutlaka böyle bir iftar programı yapın derim. Hani hep sorumluluktan, çocuklarımıza dini vazifeleri nasıl sevdireceğimizden bahsedip duruyoruz ya. İşte bu tür bir iftar bu sorumluluk duygusunu pekiştirecek en güzel fırsat diye düşünüyorum. Çocuklarımızın dinlerine karşı sorumluluk duygularını geliştirmeleri açısından güzel bir girişim olur. Hele iftar sonrası evin birlikte topluca kıldıkları namazın seyrine doyum olmuyor.  Benden söylemesi.

Bu yıla kadar evimizde hep çocuk iftarı düzenliyorduk. Ancak bu yıl sınavdı, tatildi derken programlayamadık.  İnşaAllah bunu en kısa zamanda telafi ederiz ailecek. Size tavsiyem on bir ayın sultanı Ramazan’da bu fırsatı kaçırmayın.  Komşu çocuğu, yeğen, kuzen artık tanıdığınız ne kadar çocuk varsa iftara çağırın. Bu hayırlı şenliği kaçırmayın!

FACEBOOK HERRENKCOM MUTFAĞI

FACEBOOK HERRENK MUTFAĞI

RAMAZAN 4. GÜN İFTAR MENÜSÜ

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ TARİFLERİ 5. GÜN

İFTARA NE PİŞİRSEM 6. GÜN

Bu haberi : 8610 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar